Loader

Vörösboros-fahéjas szilvaleves

2015-11-07

Kezdődik a kánikula, elő a gyümölcslevesekkel, a repertoár bővítéséhez egy újabb, szilvás gombóc ízű kerül fel az oldalra. Úgy gondolom, ez a férfiak nagy kedvence lehet, mert borral készül. Nagyon egyszerű az elkészítés, nem kell hozzá sok minden, de a lelke a kemény húsú szilva.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk és másfél liter vízben feltesszük főni. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, hozzáöntjük a bort, és belereszeljük a citromhéjat. Közepes tűzön kb. 8 percet főzzük.
  2. A lisztből, a tejszínből kevés hidegvízzel habarást készítünk, egy kevés forró lével elkeverjük és a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, kivesszük a darabos fűszereket.
  3. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, kevés cukorral édesítjük. Az előzőleg kifacsart citromlevet hozzáöntjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

Fel!