Zöldséges rizs

2015-11-07
  • Mennyiség: 4
  • Előszítés: 10p
  • Főzési/sütési idő: 20p

Minden húsételhez megvan milyen köret illik hozzá leginkább. Lehet változtatni és sok félét kipróbálni, variálni, de a natúr hússzeletekhez nálam a zöldséges rizs a befutó.  Nagyon szeretem, ráadásul a zöldség minden formában nagyon finom és egészséges, akár friss, akár mirelit. A téli hónapokban felüdülés jelentenek a színes étel az asztalon.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A zöldséges rizsünkhöz, kevés olajon odatesszük a rizst a tűzhelyre, egy picit kevergetjük. Majd beletesszük az apróra vágott zöldséget illetve a mexikói zöldségkeverékünket.
  2. Nagyjából 10 perc dinsztelés után, mikor már látjuk, hogy a zöldségek kezdenek üvegessé válni, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Felengedjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, megsózzuk és hirtelen felforraljuk.
  4. Amint felforrt elzárjuk alatta a gázt, az edény fedelével letakarjuk és ráborítunk egy konyharuhát, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.
  5. Nagyjából 10 perc alatt a saját gőzében megpuhul a zöldséges rizsünk.
A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: Hozzávalók:, , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Pulykamell pörkölt

  • Hagymakrémleves

Recipe Ads
Fel!