Loader

Zöldséges rizs

2015-11-07

Minden húsételhez megvan milyen köret illik hozzá leginkább. Lehet változtatni és sok félét kipróbálni, variálni, de a natúr hússzeletekhez nálam a zöldséges rizs a befutó.  Nagyon szeretem, ráadásul a zöldség minden formában nagyon finom és egészséges, akár friss, akár mirelit. A téli hónapokban felüdülés jelentenek a színes étel az asztalon.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A zöldséges rizsünkhöz, kevés olajon odatesszük a rizst a tűzhelyre, egy picit kevergetjük. Majd beletesszük az apróra vágott zöldséget illetve a mexikói zöldségkeverékünket.
  2. Nagyjából 10 perc dinsztelés után, mikor már látjuk, hogy a zöldségek kezdenek üvegessé válni, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Felengedjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, megsózzuk és hirtelen felforraljuk.
  4. Amint felforrt elzárjuk alatta a gázt, az edény fedelével letakarjuk és ráborítunk egy konyharuhát, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.
  5. Nagyjából 10 perc alatt a saját gőzében megpuhul a zöldséges rizsünk.
A recept megosztása
Recipe Type: , Tags: Ingredients: , , , ,
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kaporleves egész tojással

  • Paprikás ponty szelet vargányával

  • Kelt palacsinta vanília öntettel

  • Töltött fasírt tekercs

  • Zöldséges húsgombócleves

Fel!