Loader

Zöldséges zöldbableves

2018-06-30

Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az aprított vöröshagymát az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a répákat és pár percig még pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük és meghintjük pirospaprikával.
  2. Gyorsan felöntjük 1,5 liter vízzel, nehogy a paprika odaégjen vagy megkeseredjen.
  3. Hozzá tesszük a felkockázott burgonyát, zöldbabot, babérlevelet, zúzott fokhagymát, sót, esetleg borsot.
  4. Puhára főzzük. S tejfölhöz keverünk a forró levesből 3 evőkanállal. Simára keverjük, majd még egyszer megismételjük, és a levesbe öntjük. Kész is van, lehet tálalni.
  5. Aki szereti a savanykás ízt, ízesítse pár csepp ecettel, vagy citrom levével.
A recept megosztása
Average Member Rating

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Gánica, avagy dödölle

  • Kinder bueno torta

  • Pásztortarhonya

  • Borsóleves csirkefarháttal

  • Csörögefánk házi baracklekvárral

Fel!