Loader

Recipes from Ingredient: baracklekvár

Kati szelet

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Bővebben

Csörögefánk házi baracklekvárral

Recept típusa: , Konyha:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.

Bővebben

Őszibarack

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Rengeteg receptet tanultam a nagymamámtól, vannak benne egészen egyszerűek, és nagyon bonyolultak is. Az őszibarack kicsi gyerekkorom legrejtélyesebb sütije volt. Azért mert teljesen hasonlított a barackra és ezért és mert a mama mis ajándékokat dugott el benne. Nem tudom honnan vette, de legalább egyben mindig volt valami meglepi. Persze nem ...

Bővebben

Sült alma

Recept típusa:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Igazi téli édesség. Kint eshet a hó, jöhet fagy, Te pedig ülsz a meleg lakásban, és egy finom forró sült almát eszegetsz. Idill. Nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Bárki el tudja készíteni. Nem kell hozzá más, mint néhány alma, némi dió, lekvár, egy kés, és egy sütő, ami működik.

Bővebben

Siska avagy Szalagos fánk

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (4.8 / 5)

A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...

Bővebben

Négykrémes torta

Recept típusa:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Nem vagyunk híve a karácsonyi hagyományoknak mint ahogyan a hagyományos karácsonyi ételeknek sem. Ezt a tortát karácsonyra csináltuk és jobban összehozza a családot, mint a drága ajándékok, hiszen elkészítésébe az egész család bevonta magát, és mindenkinek belekerült a kedvenc ízesítésű krémje. A krémek elkészítése nem ördöngösség, viszont ha mindenki beszáll ...

Bővebben

Mézeskalács

Recept típusa:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

A mézeskalács a karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke, dísze, finomsága. De én úgy gondolom, hogy az év bármely napján elkészíthető csak a megfelelő formát kell hozzá meglelni. Nekem gyerekkorom búcsúinak emlékét eleveníti fel például a mézes puszedli, a mézeskalács szív vagy akár a házikó!

Bővebben

Máglyarakás

Recept típusa:
Átlagos értékelés: (0 / 5)

Sokszor ettem már máglyarakást, de most sütöttem először. Nagyon jól sikerült, ami csak azt bizonyítja, hogy kezdő cukrászok is bátran belefoghatnak.

Bővebben

Gesztenyepüré torta

Recept típusa: ,
Átlagos értékelés: (0 / 5)

Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tortát. Ráadásul liszt és cukor nélkül – mégis nagyon édes! Elárulom a receptemet. Kellemes nassolást!

Bővebben
Fel!