Recipes from Ingredient: baracklekvár
Békebeli hókifli
Nagyon finom, omlós. Sokáig eltartható, ha el nem fogy. (Receptet a neten találtam: Edit56) Elkészítettem és ajánlani tudom. Mennyei volt, nagyon jó recept!
BővebbenCsörögefánk házi baracklekvárral
A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.
BővebbenŐszibarack
Rengeteg receptet tanultam a nagymamámtól, vannak benne egészen egyszerűek, és nagyon bonyolultak is. Az őszibarack kicsi gyerekkorom legrejtélyesebb sütije volt. Azért mert teljesen hasonlított a barackra és ezért és mert a mama mis ajándékokat dugott el benne. Nem tudom honnan vette, de legalább egyben mindig volt valami meglepi. Persze nem ...
BővebbenSült alma
Igazi téli édesség. Kint eshet a hó, jöhet fagy, Te pedig ülsz a meleg lakásban, és egy finom forró sült almát eszegetsz. Idill. Nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Bárki el tudja készíteni. Nem kell hozzá más, mint néhány alma, némi dió, lekvár, egy kés, és egy sütő, ami működik.
BővebbenSiska avagy Szalagos fánk
A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...
BővebbenNégykrémes torta
Nem vagyunk híve a karácsonyi hagyományoknak mint ahogyan a hagyományos karácsonyi ételeknek sem. Ezt a tortát karácsonyra csináltuk és jobban összehozza a családot, mint a drága ajándékok, hiszen elkészítésébe az egész család bevonta magát, és mindenkinek belekerült a kedvenc ízesítésű krémje. A krémek elkészítése nem ördöngösség, viszont ha mindenki beszáll ...
BővebbenMézeskalács
A mézeskalács a karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke, dísze, finomsága. De én úgy gondolom, hogy az év bármely napján elkészíthető csak a megfelelő formát kell hozzá meglelni. Nekem gyerekkorom búcsúinak emlékét eleveníti fel például a mézes puszedli, a mézeskalács szív vagy akár a házikó!
BővebbenMáglyarakás
Sokszor ettem már máglyarakást, de most sütöttem először. Nagyon jól sikerült, ami csak azt bizonyítja, hogy kezdő cukrászok is bátran belefoghatnak.
BővebbenGesztenyepüré torta
Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tortát. Ráadásul liszt és cukor nélkül – mégis nagyon édes! Elárulom a receptemet. Kellemes nassolást!
BővebbenRepect ajánló
- Legfrisebb
- Legnépszerűbb
- Tipp
-
Barackos túrókocka
(5 / 5)
-
Habos almás
(5 / 5)
-
Békebeli hókifli
(4.8 / 5)
-
KFC saláta
(5 / 5)
-
Tejfölös piskóta
(3 / 5)
-
Téli zöldborsóleves májgombóccal
(4.3 / 5)
-
Jókai bableves
(0 / 5)
-
Diós mágnás pite
(0 / 5)
-
Rántott szelet Bukott Angyal módra körítve
(5 / 5)
Legfrisebb 5 recept
-
Barackos túrókocka
-
Habos almás
-
Békebeli hókifli
Nagyon finom, omlós. Sokáig eltartható, ha el nem fogy. (Receptet...
-
Rablóhús (sütőben)
A helyzet az, hogy piszok nehéz belőni 4 személyre… De...
-
Néró teasütemény
Hírek ajánlók
-
Étkezz egészségesen!
A paleolit, és általában az egészséges táplálkozás hívei számára indult új oldalt...tovább
-
Bográcsban mindig finomabb – pörköltügyi tanácsadó
Végre itt a jó idő, és ki lehet menni a szabadba, hogy...tovább
-
Konyhai eszközök karbantartása
Konyhai eszközeink időnként egy kis karbantartást igényelnek. A mikrohullámú sütő belső része,...tovább
-
Babfőzés repedés nélkül
Sokszor gondot okoz, amikor megreped a bab héja a főzés során. Elkerülhetjük...tovább
Legutóbbi hozzászólások