Recipes from Ingredient: bors
Pentelei gombócleves
Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.
RészletekSütőzacskóban sült zöldséges csirke
Nincs vele sok macera, egyszerű egészséges és finom. Érdemes kipróbálni. Bármilyen friss zöldség mehet bele. A lenti mennyiség kb. 1 személyes vacsora. Sütőzacskó több méretben kapható, annak megfelelően lehet több személyre is készíteni.
RészletekBrokkolis medvehagymás tészta
Nem lehet minden nap pörkölt vagy rántott hús az asztalon. Néha kell egy kis zöldség is az ételbe.
RészletekMexikói chilis csirkeleves
Vendéglőben ettem már mexikói chilis csirke leves, de rájöttem, hogy tulajdonképpen ezt én is el tudom készíteni, csak ki kell derítenem, hogy hogyan csinálhatják. Megkértem a pincért, hogy derítse ki nekem, erre ő szólt a szakácsnak. Fél órán keresztül dicsértem, az ízeket, majd megkérdeztem, hogy tulajdonképpen miből van. Rendes volt ...
RészletekTöltött karaj
Az utóbbi időben sok gyorsan elkészíthető ételt osztottam meg, de amit ma fogok, az egyszerűségében, és az előkészítés gyorsaságában páratlan. Nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Teljesen mindegy milyen ünnepről van szó, ugyanis karaj és füstölt kolbász mindig kapható a boltokban.
RészletekTúrós karfiol pogácsa
Nagyon szeretem a pogácsákat, de van egy fajta ami nagyon könnyű és ez a kedvencem, nem bonyolult, de annál finomabb. A fehér liszt helyett használhatunk paleo lisztet is, és akkor már mindjárt azok is megehetik akik tartózkodnak a fehér liszttől.
RészletekTöltött oldalas
Nagyon szeretem a májat, ezért minden alkalmat megragadok, hogy valahogy belekerüljön az étlapba. Természetesen a csirkemáj a kedvencem, így azt próbálom valahogy összehozni a hússal. Egyik alkalommal kapóra jött egy gyönyörű darab oldalas, meg is töltöttem egy kis májjal.
RészletekKörömpörkölt
Aki szereti az ilyen jó cuppogós, csontról leszopogatós ételeket, az általában szereti a körömpörköltet is. Hús ugyan kevés van rajta, de mindent kárpótol a jó kis bőr. A pörkölt akkor jó, ha a szaftos, ragacsos, a csontról leválik a hús és a bőr. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, de friss, ...
RészletekAngol bélszín
A bélszínt borsos ára miatt csak egyszer-egyszer engedhetjük meg magunknak. Ha mégis sikerül hozzájutni, a vékonyabb bélszínt vesszük és csak 4-5 nap múlva ehetünk belőle, mivel addig csak érleljük. Én jól átsütve szeretem, de a marhának ez a része annyira puha, hogy akár nyersen is meg lehetne enni. Akkor jó, ...
RészletekSpárgaleves
Ritkán kerül az asztalra mert a család nem szereti az én zöld mániámat. Nagyon laktató nem kell hozzá hús, és lássuk be, nem lehet mindig húst hússal enni. Egészséges és gyors, kell ennél jobb?
Részletek
Legutóbbi hozzászólások