Recipes from Ingredient: fehérrépa
Újévi lencseleves
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...
RészletekGöcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
RészletekZöldséges zöldbableves
Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.
RészletekFélórás bableves
Éhség van, idő nincs! Mi a megoldás? Csináljunk valami gyors kaját! Nem a Mekire gondoltunk, ott egyen aki akar, én nem fogok, csak ha az életem múlik rajta. Nézzünk körül otthon inkább a spájz környékén. Egy babkonzerv, egy kis kolbász, szalonna, néhány répa egy hagyma, és valami levestészta. Meg is ...
RészletekTárkonyos kolbászleves
Én még mindig levespárti vagyok, így ha a főzés rám hárul akkor mindenképpen a levessel kezdődik. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy ilyen egyszerű tárkonyos kolbász leves tökéletesen megfelelő. Csak finom házi füstölt kolbász kell bele, de ez nagyon fontos, mert a kolbász a lelke, ja meg a sonkalé, amibe ...
RészletekPentelei gombócleves
Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.
RészletekZöldségleves fűszeres galuskával
Nagyon szeretem a leveseket, szinte mindegy milyen csak leves legyen. Mivel pont tavasz van, mi lehetne ha nem zöldségleves? Így neki is álltam és készítettem hozzá fűszeres galuskát.
RészletekKacsaszárnytő leves
Nagyon szeretem a kacsának szinte minden részét. Különösen szeretem a kacsasültet, de ha levesnek való húst kapok azt is megveszem. A kacsaszárnytő mindkettőre alkalmas, lehet sütni és lehet egy király levest főzni belőle. Én most a leves mellett döntöttem, mert a sütéshez több kel, mert kevés rajta a hús, viszont ...
RészletekLencseleves
Igazán ez hagyományosan szilveszteri étek, de mi simán megesszük az év bármely napján, csak legyen benne egy picike füstölt hús, comb vagy csülök, az teljesen mindegy. Bableves vagy lencseleves, babfőzelék vagy lencsefőzelék csak füstölttel az igazi.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások