Loader

Recipes from Ingredient: friss élesztő

Csíkos kalács

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Bővebben

Medvehagymás-mascarponés kiflik

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Bővebben

Siska avagy Szalagos fánk

Recept típusa: Konyha:
Átlagos értékelés: (4.8 / 5)

A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...

Bővebben

Mindennapi kenyerünk, hagymás kenyér sütőben sütve

Recept típusa: , ,
Átlagos értékelés: (5 / 5)

Bizonyára mindenkinek megfordult már a fejében, hogy sütni kéne egy kenyeret, vagy legalább egyszer kipróbálni. Hát én kipróbáltam, nehéz munka. de nagyon megéri. Van pár tippem, jó tanácsom is hozzá. Ha formában sütjük a kenyeret, a sütőrácsot a középső sínre toljuk, ott a legmegfelelőbb a sütés. Mielőtt megkezdenénk a sütést, ...

Bővebben

Házi péksütemény

Recept típusa: , ,
Átlagos értékelés: (0 / 5)

Süssünk otthon saját ízlés szerint kifliket, zsemléket, fonott kalácsokat! Van egy kipróbált, nagyon egyszerű receptem rá. Elkészíthető több féle sós vagy akár édes változatban is. Sokkal finomabbak, mint a bolti változataik és az otthon frissen sült péksütemények illata leírhatatlan. Ajánlom szeretettel, bátran fogjatok hozzá.

Bővebben
Fel!