Recipes from Ingredient: füstölt szalonna
Sárkánylecsó cipóban
Sárkánylecsó cipóban. Eredetileg egy Szentendrei étteremben szokták készíteni Arany Sárkány, vagy Sárkány étterem volt illetve lehet, hogy most is az. A 80-as években könyv is jelent meg a receptjeikkel, ezt formáltam át .
RészletekHortobágyi húsgombóc
Darált húsból általában a szokásos ételeket szoktuk elkészíteni, de most valami mást szerettem volna, nem olyat amit már sokszor ettem. Így találtam rá erre a nagyon finom húsgombócos ételre.
RészletekBácskai rizseshús
Valami nagyon finomra vágytam, amíg kóboroltam a boltban gondolkoztam, hogy mit is főzhetnék. Mostanában sok csirkét ettünk ezért valami más irányba gondolkoztam. A disznóhús nagyon szép volt, ezért erre esett a választásom, már lapozgattam is fejben a szakácskönyvem. A rizseshús lett a befutó.
RészletekLencseleves
Igazán ez hagyományosan szilveszteri étek, de mi simán megesszük az év bármely napján, csak legyen benne egy picike füstölt hús, comb vagy csülök, az teljesen mindegy. Bableves vagy lencseleves, babfőzelék vagy lencsefőzelék csak füstölttel az igazi.
RészletekTejfölös gombapaprikás
Imádom a gombát, és minden ételt, ami belőle készül. Ezek közül is külön kedvencem a tejfölös gombapaprikás, és a rántott gomba. A rántott gombát leginkább őzláb gombából szeretem, a gombapaprikás pedig vargányából a tökéletes, de mivel ritkán jutok hozzá, megteszi a boltban kapható csiperke, laskagomba vagy a kettő keveréke is ...
RészletekSzalonnás-hagymás halfilé
Szeretjük a halat, legalább kéthetente terítékre kerül, van hogy gyakrabban is. Változatosan szoktam elkészíteni, így nem lehet megunni, akár sütve akár főve készül. Ezt a receptet ma ötlöttem ki. Akadt itthon egy kis pangasius halfilé, s azon törtem a fejem, hogy mi legyen az az ínycsiklandó étel, amit az asztalra ...
RészletekSült pulykafalatok vörösborral
Szeretjük a pulykahúst nagyon egészséges és szinte minden ételt el lehet készíteni belőle. Legutóbb pulyka brassóihoz használtam (recept az oldalon). Most is hasonló, receptet ajánlok a kedves olvasónak. Ez annyiban más, hogy egy kis vörösborral is megbolondítjuk. Ha előző este tejbe áztatjuk a húst, sokkal porhanyósabb, finomabb lesz. Figyelem, nagyon ...
RészletekSült libacomb
Jó lenne, ha a mondóka működne: „nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot”működne, mert akkor én minden nap megnyomnám. Nagyon szeretem a szárnyas húst, különösen a liba és a kacsa van rám nagy hatással. Ez a recept, nagyon egyszerű, egy kezdő, konyhával most ismerkedő kis kukta is bátran nekiállhat elkészíteni.
RészletekStroganoff csíkok – Matyi kedvence
Egyik legkedveltebb eledelünk. Az eredeti recept pontos elnevezése „Bélszíncsíkok Stroganoff módra”, de miután állandóan csak bélszínnel találkozom a fagyasztómban egy idő után ráuntam és sertéshúsból szoktam csinálni Így is igazi ízorgia. Simán belefér ha szűzpecsenyéből, rövidkarajból készítjük, de ha csak sertéscomb van itthon és mégis ezt az ételt kívánjuk meg, ...
Részletek
Legutóbbi hozzászólások