Recipes from Ingredient: fűszerpaprika
Lencseleves
Igazán ez hagyományosan szilveszteri étek, de mi simán megesszük az év bármely napján, csak legyen benne egy picike füstölt hús, comb vagy csülök, az teljesen mindegy. Bableves vagy lencseleves, babfőzelék vagy lencsefőzelék csak füstölttel az igazi.
RészletekTöltött karaj
Az utóbbi időben sok gyorsan elkészíthető ételt osztottam meg, de amit ma fogok, az egyszerűségében, és az előkészítés gyorsaságában páratlan. Nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Teljesen mindegy milyen ünnepről van szó, ugyanis karaj és füstölt kolbász mindig kapható a boltokban.
RészletekRácponty
Melós kaja, viszont a szépségért, illetve esetünkben a mennyei ízekért is meg kell szenvedni mint tudjuk jól. Sokszor szoktam mondani, hogy a finom ételek elkészítése nem pusztán az elkészítési ismeretek birtoklásán múlik, hanem legalább annyira fontos a kreativitás és főleg a türelem is. Ez étel esetében nekem mindenre szükségem volt, ...
RészletekKrumplileves kicsit másképp, „apa-módra”
A tegnapi napom jól indult, elégedettek voltak a munkámmal, szépen pörögtek az események, szóval remek hangulatom volt. Egészen addig, amíg nem kaptam egy váratlan levelet, ami aztán igencsak megnyomorította a hangulatomat. Ahogy lenni szokott gyorsan el is ment a kedvem mindentől, még főzni sem volt kedvem, pedig minden nap szoktunk ...
RészletekKelkáposzta főzelék
A kelkáposzta az egyik főzelék, ami igazán a fogamra való étel. Minden idényben elkészíthetjük, mert egész évben kapható, de a legfinomabb tavasszal mikor a külső levelei még nagyon sötétzöldek. Az elkészített főzeléket rám nem jellemző módon, több napon keresztül, egymás után is képes vagyok megenni, csak legyen hozzá valamilyen hús. ...
RészletekJókai bableves
Jól tanultam én! Babos kendő a nyakba, aztán megváltjuk a világot! Az idő vasfoga ugyan kikezdte a kendőt, de a bab maradt és még ha kellemetlen is, de be kell vallanom, hogy a nyakba is jutott néha belőle, történetesen a vehemens zabálás közben csusszant a gallér alá is némi matéria. ...
RészletekHortobágyi palacsinta
Nagy kedvencem, de csak akkor és kizárólag, ha nem darált húsból és főleg nem főtt darált sertéshúsból készítik. Azt is megeszem, de nekem ez a top. Általában ez egy klasszikus előétel, étvágygerjesztő mondhatnám, de mi annyira szeretjük, hogy teszek mindenféle szokásra ez ügyben és brutális adagot előállítva főételnek szoktam elkészíteni, ...
RészletekHarcsapaprikás túrós csuszával
Egy újabb szaltó konyhában! A halas ételek esetében ugyanis kőkemény cirkuszi mutatványokra van szükségem, ha nem csak rántott vagy sült halat akarok itthon enni. Mást sajnos a családom nem igazán fogad szívesen, mondhatnám azt is, hogy fintorognak minden egyéb ötlet hallatán. A harcsát szeretitek-e? Sülve is? Na és a túrós ...
RészletekErdélyi fatányéros
Hús, hús, hús!!! Hozzá persze a savanyúság költemények! Éltető elemem, minden formában, minden napszakban. A fatányéros egy olyan vegyes tál, melynek fogyasztásakor a húsimádók maximálisan kiélhetik magukat, a szakácsok szabadon ereszthetik a fantáziájukat, a tálalás pedig azonnal beindítja a nyálelválasztást ráadásul mindenki megtalálhatja rajta a neki legfinomabb falatokat! Eredetileg, ha ...
Részletek
Legutóbbi hozzászólások