Recipes from Ingredient: gyökér
Fejtett bableves
Vasárnap feltúrtam a mélyhűtőt, hogy valami levesnek valót találjak. Nagy örömömre találtam egy kb 25-30 dkg körüli fejtett babot amit még nyáron tettem el. Általában a levesek nagy részét tejföllel szokták elkészíteni, de én vagyok a kivétel, aki nem szereti a tejfölt, az én levesem itthon így is dobogós lett.
RészletekHúsleves sertéshúsból
Sokféle húsleves receptje van fenn az oldalon, de sertéshúsból nem találtam az oldalon. Lehet gazdagítani bármilyen más hússal, de simán megállja a helyét ebben a formában is.
RészletekVörösboros marhagulyás
Ezt az ételt az apukám tudta a legjobban elkészíteni. Imádtam a csipetkéit, mindig nagyon apróra csipkedte, szerintem ő készítette a világ legehetőbb csipetkéit. Általában valami nagy ünnepkor állt neki főzni, mert mindig azt mondta, a jó kajához, meg kell adni az időt. Akkor lesz finom az étel, ha megadjuk neki ...
RészletekSertéscsülök babérokra vágyóknak – babérral.
Ezt a receptet egy kedves olvasónk küldte, bevezető szöveg nélkül.
RészletekPóréhagyma krémleves
A mai nagyon finom, ebédnekvaló, recept legyen egy jó kis póréhagyma krémleves, méghozzá füstölt sajttal és pirított zsemlekockával. Húst is lehet belefőzni, ha éppen ahhoz van gusztusunk, de a nélkül is megállja a helyét a krémlevesek között. Ez az étel az egyszerű és gyorsan elkészíthetők között szerepel.
RészletekOlasz zöldségleves
Amikor egy étteremben a barátom tanácsára először rendeltem Minestra-t vagy Minestrone-t – valamelyik jó, osszátok be! – akkor bevallom voltak fenntartásaim. A jó magyaros ételekhez szokott bélszerkezet vajon hogyan fogja feldolgozni ama szokatlan eseményt, hogy reszelt sajtot teszünk egy levesbe? Nagyon gyorsan sikerült összebarátkoznunk: a felszolgálás első osztályú volt, külön ...
RészletekNoncsi lebbencslevese
Nagyon kiadós, laktató leves, az egész csalás kedvence! Csak ajánlani tudom! 🙂
RészletekLencseleves füstölt kolbásszal
A lencsét általában szilveszterkor szokták enni a magyar emberek, hogy a következő évben jó sok pénz álljon a házhoz. A magam részéről nem követem ezt a hagyományt, akkor eszem lencsét mikor éppen jólesik. A lencse azon hüvelyesek egyike, amit beáztatunk főzés előtt, hogy a szemek egyformán megfőjenek. A lencselevesünket megbolondíthatjuk, ...
RészletekKarfiol leves
A karfiol leves az egyik kedvenc levesem, mert nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és nem utolsósorban nagyon finom. Aki a tavasz ízeire vágyik, annak mindenképpen jó választás lehet a karfiol leves.
RészletekHúspüré leves
A család egyik kedvence. Még konyhalány koromban tanultam, de legalább volt valami haszna is ennek az időszaknak. Bátran merem ajánlani, mert ezt mindenki szereti.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások