Loader

Recipes from Ingredient: hagyma

Borsóleves csirkefarháttal

Recept típusa:, Konyha:

Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.

Részletek

Rakott zöldbab

Recept típusa:, Konyha:

Részletek

Székelygulyás

Recept típusa:, Konyha: ,

Ha karácsony, akkor káposzta. Általában töltött káposztát szoktunk csinálni, de előfordul, hogy más szeretnénk. A székelygulyás számomra nagyon különleges étel, ha sikerül szép sovány lapockát venni, akkor valamilyen gulyás lesz a vége. Így alakult most is, így lett a szép sovány húsból székelygulyás.

Részletek

Sárkánylecsó cipóban

Recept típusa:, Konyha:

Sárkánylecsó cipóban. Eredetileg egy Szentendrei étteremben szokták készíteni Arany Sárkány, vagy Sárkány étterem volt illetve lehet, hogy most is az. A 80-as években könyv is jelent meg a receptjeikkel, ezt formáltam át .

Részletek

Félórás bableves

Recept típusa:, Konyha:

Éhség van, idő nincs! Mi a megoldás? Csináljunk valami gyors kaját! Nem a Mekire gondoltunk, ott egyen aki akar, én nem fogok, csak ha az életem múlik rajta. Nézzünk körül otthon inkább a spájz környékén. Egy babkonzerv, egy kis kolbász, szalonna, néhány répa egy hagyma, és valami levestészta. Meg is ...

Részletek

Sütőzacskóban sült zöldséges csirke

Recept típusa: Konyha:

Nincs vele sok macera, egyszerű egészséges és finom. Érdemes kipróbálni. Bármilyen friss zöldség mehet bele. A lenti mennyiség kb. 1 személyes vacsora. Sütőzacskó több méretben kapható, annak megfelelően lehet több személyre is készíteni.

Részletek

Kefires sós prósza baconnel

Recept típusa:, , , Konyha:

A prósza eredetileg kukoricalisztből és aludttejből készült édes kukoricalepény, de a konyhában mindenki szabadjára engedheti a kreativitását, ezért ez búzalisztes, sós prósza. Ugyanolyan finom! Aki nem hiszi járjon utána! Természetesen kipróbálható kukoricalisztből is, valószínűleg hasonlóan finom lesz az is.

Részletek

Csirkés-kolbászos egytál

Recept típusa:, Konyha:

A családunk minden nap megenné a csirke húst, annyira szeretjük. Vannak bonyolult csirkés ételek és vannak egyszerűbbek. Mi mindig arra törekszünk, hogy egyszerűbbeket főzzünk, mert sajnos időnk nagyon kevés van, viszont szeretjük a finom ételeket, ilyen ez a csirkés-kolbászos egytál is.

Részletek

Vese velővel

Recept típusa:,

Nálunk a sarki hentesnél, mindig ott van a pultban, ha időben érkezem. Persze nem sokáig, mert más is szereti a vesét velővel. Ha nem találjuk meg a csillogó hyper vagy szupermarket pultjában, akkor nincs más hátra, keressük meg az első hentesboltot. Ha összebarátkozunk a hentessel, akkor biztosan tesz el nekünk ...

Részletek
Fel!