Loader

Recipes from Ingredient: hagyma

Tárkonyos raguleves Boszi módra – marhából

Recept típusa:, Konyha:

A legtöbben csirkéből, meg pulykából készítik, szerintem azonban marhahúsból az igazi. Ez a recept az évek alatt alakult olyanná amilyennek én szeretem. Most megosztom veletek! Megéri elkészíteni 😉 Nem mondható olcsó kajának, de szerintem az egyik legfinomabb leves.

Részletek

Töltött káposzta

Recept típusa:, Konyha:

Karácsonykor és szilveszterkor jól jön egy nagy lábas töltött káposzta. Mint tudjuk, a töltött káposztát minél tovább hagyjuk állni, és minél többször melegítjük, annál finomabb. Persze ez nem azt jelenti, hogy hetekig hozzá se nyúljunk. Nálunk ez nem is menne. Szilveszterig általában mindig elfogy.

Részletek

Tavaszi tekercs egyszerűen

Konyha:

Sok a zöldség a konyhában, és  a hús a hűtőben. Valamit tenni kell, illetve valami egyszerűt enni kell. A tavaszi tekercsnél kevés egyszerűbb, és könnyebben elkészíthető étel van. Tegyük hozzá, hogy ez a kijelentés csak akkor érvényes, ha nem rizslapot használunk a tavaszi tekercshez, hanem bármelyik boltban kapható réteslapot, vagy ...

Részletek

Süssünk zacsiban – Zöldséges csirke – bengáli tigris szemöldökcsontjával

Recept típusa:

Nagy találmány a sütőzacskó. Egyrészt minimálisra csökkenti a macerát az étel készítése során, másrészt pedig gyakorlatilag aromavesztés nélkül, hozzáadott zsiradék nélkül, saját levében tudjuk a vacsoránkat elkészíteni. Szinte bármilyen húst és zöldséget süthetünk benne, az otthoni készletek függvényében. A fűszerezés sem ördöngösség, használjuk a jól bevált kedvenc fűszereinket, mint például ...

Részletek

Sajtos brokkoli krémleves

Recept típusa:

A krémleveseket nagyon szeretem, általában akkor készítek, amikor nem vagyok annyira éhes, vagy mikor nagyon laktató másodikat főzök hozzá. A brokkolit azért szeretem mert amellett, hogy finom vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és főzés közben sem veszít a tápértékéből.

Részletek

Rakott Bolognai Vandál módra

Recept típusa:, Konyha:

Nem igazán vagyok ragadozó, és mivel anyát kiakasztottam már a hús kipiszkálásával, megalkottunk ketten ezt a receptet. Két elkészítési módot is leírok, hogy a megrögzött húsevőknek is kedvezzek. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ha nem tudják mi van benne, befalják az összeset, ha elmondom akkor csak finnyáskodnak.

Részletek

Pirított sertésmáj

Recept típusa:,

A máj az egyik legfinomabb belsőség, én minden formájában és minden napszakban képes vagyok megenni.A mostani receptet el lehet készíteni a disznón kívül más fajta májból is. Lényeg, hogy a hozzávalók mind szerepeljenek az összeállításban. Egyedül a csípős paprikát szoktam azután belerakni, miután a  saját részemet kiszedtem. Végül is akár ...

Részletek

Pásztortarhonya felturbózva, virslivel és füstölt kolbásszal

Recept típusa:,

A mai ebédünk egy nagyon egyszerű, de nagyon ízletes étel. Nem mindenki ismeri, talán azért mert a „nagyon egyszerű” ételek kategóriájába tartozik. Sok mindennel fel lehet turbózni, pl. előző napról maradt pörkölt, (nálunk soha nem marad) füstölt kolbász, virsli, füstölt szalonna, de akár egy darabka maradék füstölt sonkával is. Ha ...

Részletek

Mexikói Chilis bab fél óra alatt

Recept típusa:, Konyha:

Ha nagyon nincs kedvünk a konyhában tölteni az időt, de valami meleg ételre vágyunk, akkor készíthetünk mexikói chilis babot. A mexikói chilis babhoz a hozzávalókat hazafelé gyorsan összeszedhetjük a boltban, és nagyjából 30 perc alatt, extra gyorsan meleg ételt tudunk varázsolni az asztalra.

Részletek

Krumplis tészta – Grenadírmars

Recept típusa:,

A krumplis tészta a legfinomabb tésztás étel a világon. A nagyim még saját készítésű tésztából főzte a krumplis tésztát, saját vetésű krumplit és hagymát használt, az volt az igazán finom. Akinek nincs kedve tésztát gyúrni, (általában nekem sincs) annak a Gyermelyi nagy kockát ajánlom, mert az tényleg kiváló minőségű.

Részletek
Fel!