Loader

Recipes from Ingredient: krumpli

Fokhagymás fűszeres máj

Recept típusa:, Konyha:

A neten olvastam ezt a receptet és ki is próbáltam, mert nagyon megtetszett. Egy kis változtatást hajtottam végre elkészítés közben, mert nekem az eredeti recept szerinti oregano, nem jött be, de helyette több fokhagymát használtam.

Részletek

Fejtett bableves

Recept típusa:, Konyha:

Vasárnap feltúrtam a mélyhűtőt, hogy valami levesnek valót találjak. Nagy örömömre találtam egy kb 25-30 dkg körüli fejtett babot amit még nyáron tettem el. Általában a levesek nagy részét tejföllel szokták elkészíteni, de én vagyok a kivétel, aki nem szereti a tejfölt, az én levesem itthon így is dobogós lett.

Részletek

Zsiványpecsenye

Recept típusa:,

Az általam készített és itt megosztott zsiványpecsenyét nem készítjük készre azonnal. A hússzeleteket bepácoljuk és csak 1-2 nap múlva készítjük el. Így legalább előre tudunk gondolkozni, megtervezhetjük a vasárnapi ebédet, vagy ha éppen vendéget várunk, akkor nagyon jól jön, mert ha a pácoláson túl vagyunk, nagyon hamar elkészíthetjük. De bármelyik ...

Részletek

Vörösboros marhagulyás

Recept típusa:, Konyha:

Ezt az ételt az apukám tudta a legjobban elkészíteni. Imádtam a csipetkéit, mindig nagyon apróra csipkedte, szerintem ő készítette a világ legehetőbb csipetkéit. Általában valami nagy ünnepkor állt neki főzni, mert mindig azt mondta, a jó kajához, meg kell adni az időt. Akkor lesz finom az étel, ha megadjuk neki ...

Részletek

Tavaszi tejfölös karfiolleves

Recept típusa:, Konyha:

Úgy vágyunk már a taavaszra, a napsütésre. Ezért is jutott eszembe a karfiolleves. A tejföl nélküli, rántással készült változata, már megtalálható az oldalon, de van, aki habarással szereti, ezért most ezt osszuk meg a kedves olvasóval. A legfinomabb, ha friss karfiolból készítjük, ezért ne sajnáljuk a frissre a pénzt. Mondjuk, ...

Részletek

Tárkonyos vadraguleves

Recept típusa:

Hétvégén mindig több időnk van a főzésre, ilyenkor kell egy kiadós levest főzni, és hozzá elég néhány palacsintát sütni. A tárkonyos vadraguleves kiváló vasárnapi étel. Ha tehetjük, mindenképpen friss tárkonyt használjunk hozzá, csak végső esetben fanyalodjunk a szárított tárkonyhoz. A vadhús ízét a friss tárkony hozza ki jobban.

Részletek

Szerecsendiós-sörös csülök

Recept típusa:,

A szerecsendiós csülök, a csülkök királya. Aki egyszer elkészíti, az máskor is megkívánja. Tulajdonképpen nagyon egyszerű csak a szerecsendió ad neki egy különleges ízt, amitől nagyon finom lesz. Azért óvatosan bánjunk vele, mert ha sokat teszünk az ételre, akkor elronthatjuk. A csülköt megvehetjük egyben és akkor mi csontozzuk ki, de ...

Részletek

Szalámis krumplis saláta

Recept típusa:,

Reggelire kiváló ez a gyorsan elkészíthető, nagyon finom szalámis krumplis saláta, friss ropogós bagett-szeletekre kenve.

Részletek

Süssünk zacsiban – Zöldséges csirke – bengáli tigris szemöldökcsontjával

Recept típusa:

Nagy találmány a sütőzacskó. Egyrészt minimálisra csökkenti a macerát az étel készítése során, másrészt pedig gyakorlatilag aromavesztés nélkül, hozzáadott zsiradék nélkül, saját levében tudjuk a vacsoránkat elkészíteni. Szinte bármilyen húst és zöldséget süthetünk benne, az otthoni készletek függvényében. A fűszerezés sem ördöngösség, használjuk a jól bevált kedvenc fűszereinket, mint például ...

Részletek

Sült oldalas tört krumplival

Recept típusa:,

Időnként nagyon megkívánok egy jó kis fokhagymás sült oldalast, sajnos nagyon ritkán lehet szép sovány húst találni a boltokban.  Amikor meglátok egy szemrevaló darabot, azt mindenképpen megveszem.  Így történt ez a minap is, elhatároztam, hogy fokhagymás sült oldalast fogok készíteni, tört krumplival.

Részletek
Fel!