Loader

Recipes from Ingredient: langyos tej

Gőzgombóc vaníliasodóval

Recept típusa:, Konyha:

Valójában a bolt hűtőpultjából is kiemelhetjük, de az nem olyan mint amit otthon készítünk. A házi gőzgombóc sokkal finomabb mint a bolti, és a vaníliasodót úgyis el kell készítenünk, ezt abban az egy órában el készíthetjük, amíg kel a tészta.

Részletek

Zserbó

Recept típusa:

A zserbó a karácsonyi sütemények közé tartozik, nálunk a nagymama soha nem hagyta ki, ha karácsony akkor halászlé és zserbó.

Részletek

Vadas knédlivel

Recept típusa:

Szeretem a vadast, főleg a cseh és szlovák specialitással – a knédlivel.  A vadas és a knédli elkészítésére is többféle recept van… de én nem szeretem bonyolítani a főzést, ezért a legegyszerűbb változatot készítem, amit édesanyámtól tanultam és nem mellesleg – nagyon finom. Ajánlom Nektek is szeretettel, készítsétek el. Jó ...

Részletek

Siska avagy Szalagos fánk

Recept típusa: Konyha:

A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...

Részletek

Meggyes-diós kalács

Recept típusa:

Sütésben nem igazán vagyok otthon, de gondoltam, hogy megpróbálkozom gyártani magamnak valamilyen gyümölcsös sütit. Nagyon szeretem, ha egy sütiben van van bőséggel gyümölcs, ezen anyuval állandóan megy a háború, ő mindig kispórolja belőle!

Részletek

Lekváros bukta

Recept típusa:

Ha egy kiadós levest készítünk ebédre, sokszor elgondolkozunk azon, hogy mi az, amit készíthetünk mellé. Húst nem szeretnénk, mert úgysem enne belőle senki rendesen, ugyanis egy gulyás vagy bableves éppen elég nehéz a gyomornak. Tehát valami sütiféle kell. Ilyenkor lehet csinálni egy jó kis lekváros buktát, nem ismerek olyan családot, ...

Részletek
Fel!