Recipes from Ingredient: olvasztott vaj
Vajaskifli
Imádtam régen, a konyhából a áradó reggeli ropogós vajaskifli illatát. A mamám nagyon sokszor sütött mire felébredtem. Ma reggel mikor felébredtem, az érzékszerveim becsaptak, nem tudom miért de azt az illatot éreztem, de sajnos csak illúzió volt. Hát nem akartam ezt annyiban hagyni, megkerestem a mamám régi szakácskönyvét, hogy újból ...
RészletekAlmarózsa
Májusban anyák napján, szerettem volna meglepni az anyukámat olyan valamivel, amit nem fog egykönnyen elfelejteni. A vágott virágot nem szeretem, mert fáj a szívem érte, cserepessel meg tele van a lakás. Szerencsére felfedeztem az almarózsa receptjét. Bevállalós vagyok már ami az ételeket illeti, bármit szívesen megcsinálok, azt hittem, hogy sokkal ...
RészletekSiska avagy Szalagos fánk
A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...
RészletekSajtos sertéskaraj
Szerintem a karaj a disznó egyik legfinomabb, és emellett legsoványabb része is. Zsír alig van rajta, eltekintve attól a vékony zsírrétegtől, ami védi a kiszáradástól. A karajt ezer féleképpen elkészíthetjük, kis találékonysággal akár diétás étek is lehet belőle. Egyszerű, mégis finom az alábbi sajtos karaj, ami nem igényel komolyabb konyhai ...
RészletekHázi péksütemény
Süssünk otthon saját ízlés szerint kifliket, zsemléket, fonott kalácsokat! Van egy kipróbált, nagyon egyszerű receptem rá. Elkészíthető több féle sós vagy akár édes változatban is. Sokkal finomabbak, mint a bolti változataik és az otthon frissen sült péksütemények illata leírhatatlan. Ajánlom szeretettel, bátran fogjatok hozzá.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások