Recipes from Ingredient: oregano
Paradicsomos húsgombóc olasz módra
Néha jó egy kicsi a hagyományos magyar konyhától elszakadni. Ha sok volt a rántott húsból, és a húslevesből, akkor jöhet egy jó kis olasz, tésztás étel.
RészletekBazsalikomos paradicsomleves
Tél vége felé az ember vágyik a színekre, unjuk már a szürkeséget. Ilyenkor még ránézni is jó a boltok polcán a színes zöldségekre. Ezért gondoltam, hogy feldobom a napunkat otthon, és csinálok egy kis paradicsomlevest, jó sok bazsalikommal.
RészletekTejszínes gombás ananászos csirkemell
Ezt a receptet egy kedves barátunk küldte be, sajnos bevezető, vagy ajánló szöveget nem írt hozzá.
RészletekRakott Bolognai Vandál módra
Nem igazán vagyok ragadozó, és mivel anyát kiakasztottam már a hús kipiszkálásával, megalkottunk ketten ezt a receptet. Két elkészítési módot is leírok, hogy a megrögzött húsevőknek is kedvezzek. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ha nem tudják mi van benne, befalják az összeset, ha elmondom akkor csak finnyáskodnak.
RészletekPácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával
Egy komplett főétel, hússal, körettel, salátával. Bár a köret magában is kitehet egy főfogást, én szoktam csak magában is készíteni.
RészletekOlasz zöldségleves
Amikor egy étteremben a barátom tanácsára először rendeltem Minestra-t vagy Minestrone-t – valamelyik jó, osszátok be! – akkor bevallom voltak fenntartásaim. A jó magyaros ételekhez szokott bélszerkezet vajon hogyan fogja feldolgozni ama szokatlan eseményt, hogy reszelt sajtot teszünk egy levesbe? Nagyon gyorsan sikerült összebarátkoznunk: a felszolgálás első osztályú volt, külön ...
RészletekMedvehagymás garnéla makarónival
Az utóbbi években divatba jött a medvehagyma fogyasztása hazánkban. Előtte alig ismerték ezt az ízében a fokhagymára, ( csak jóval gyengébb) megjelenésében a gyöngyvirág levelére emlékeztető, a a tavaszi erdei tisztásokat elborító, gyógynövényként is kiválóan növényt. A medvehagyma, garnélával való párosítása a saját agyszüleményem, csupán annyi az apropója, hogy eldöntöttem, ...
RészletekHoriatiki (eredeti görögsaláta)
Aki járt már Görögországban az tudja, hogy milyen az horiatiki (eredeti görög saláta). Rettenetesen szeretem és elég sűrűn szerepel is az étlapomon. Ez az az étel amit a nap minden szakában megehetünk és nincs benne sok kalória. Az igazi horiatikihez sok eredeti görög hozzávalót be lehet szerezni Budapesten a Rákóczi ...
RészletekGrillezett zöldségek
Nekem is el szokott jönni az az idő, amikor a különböző módon sült húsok mellé csak egy laza köretet kívánok. Ha meg mindez azzal párosul, hogy izzik a faszénparázs, akkor még inkább elkap a kísértés, hogy zöldségekből álljon össze a köret, bár az sem zavar, ha csak a tűzhelyen grillezzük ...
RészletekCukkinileves
Itt a tavasz a sok friss zöldség ideje. Lehet finom zöldségből készült ételeket enni. Itt van például a cikkini, millió féleképpen el lehet készíteni, de levesre szerintem kevesen gondolnak vele kapcsolatban. Érdemes kipróbálni, nagyjából másfél, két óra alatt elkészül, kalóriaszegény, mert adagonként legfeljebb 400 kalória, így diétázok is elkészíthetik.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások