Loader

Recipes from Ingredient: őrölt bors

Fasírt tepsiben (Margit módra)

Recept típusa:, Konyha:

Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve. A szomszédhoz meg nem megyek kérni, ha nem muszáj. Mindenki készítse el a megszokott módon, ha akarja. Én először készítettem el a receptem szerint, ...

Részletek

Pásztortarhonya

Recept típusa: Konyha:

Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben ...

Részletek

Göcseji pulykahúsleves

Recept típusa:, Konyha:

A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...

Részletek

Töltött káposzta III.

Recept típusa:, Konyha:

Van már egy töltött káposzta receptem az oldalon, de olyan jó receptet láttam a minap, hogy meg kellett csinálnom. Egy általam kedvelt műsorvezető, zenész…stb…töltött káposzta receptjét láttam vlog formában. Előző nap vettem erdélyi szalonnát, és nem volt még terv, hogy mihez fogom felhasználni, a többi hozzávaló már otthon volt. Így ...

Részletek

Sonkás, sajtos, olasztészta

Recept típusa:, Konyha:

Mostanában sok a hosszú hétvége, ezért úgy kell kikalkulálni az időt, hogy ne kelljen napokig a konyhában tölteni az időt, hogy jusson idő minden másra. Így született az ötlet, hogy legyen sonkás, sajtos, olasztészta, és úgy is lett!

Részletek

Zöldséges tésztasaláta csicseriborsóval

Recept típusa:, Konyha:

Maradjunk még egy kicsit a salátánál, bár ez kicsit tartalmasabb, de annál finomabb. Ha van rajtunk pár kiló “téli gumi” ezekkel a salátákkal könnyűszerrel ledobálhatjuk magunkról.

Részletek

Medvehagyma főzelék

Recept típusa:, Konyha:

A medvehagyma szezon kellős közepén vagyunk, így nem hagyhatjuk ki a receptek közül. Nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is. Erősen fokhagymaillatúak a levelei, ezért nagyon kedvelt a mi konyhánkban.

Részletek
Fel!