Recipes from Ingredient: őrölt bors
Fasírt tepsiben (Margit módra)
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve. A szomszédhoz meg nem megyek kérni, ha nem muszáj. Mindenki készítse el a megszokott módon, ha akarja. Én először készítettem el a receptem szerint, ...
RészletekPásztortarhonya
Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben ...
RészletekGöcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
RészletekTöltött káposzta III.
Van már egy töltött káposzta receptem az oldalon, de olyan jó receptet láttam a minap, hogy meg kellett csinálnom. Egy általam kedvelt műsorvezető, zenész…stb…töltött káposzta receptjét láttam vlog formában. Előző nap vettem erdélyi szalonnát, és nem volt még terv, hogy mihez fogom felhasználni, a többi hozzávaló már otthon volt. Így ...
RészletekSonkás, sajtos, olasztészta
Mostanában sok a hosszú hétvége, ezért úgy kell kikalkulálni az időt, hogy ne kelljen napokig a konyhában tölteni az időt, hogy jusson idő minden másra. Így született az ötlet, hogy legyen sonkás, sajtos, olasztészta, és úgy is lett!
RészletekZöldséges tésztasaláta csicseriborsóval
Maradjunk még egy kicsit a salátánál, bár ez kicsit tartalmasabb, de annál finomabb. Ha van rajtunk pár kiló “téli gumi” ezekkel a salátákkal könnyűszerrel ledobálhatjuk magunkról.
RészletekMedvehagyma főzelék
A medvehagyma szezon kellős közepén vagyunk, így nem hagyhatjuk ki a receptek közül. Nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is. Erősen fokhagymaillatúak a levelei, ezért nagyon kedvelt a mi konyhánkban.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások