Loader

Recipes from Ingredient: őrölt kömény

Hortobágyi húsgombóc

Recept típusa:, Konyha:

Darált húsból általában a szokásos ételeket szoktuk elkészíteni, de most valami mást szerettem volna, nem olyat amit már sokszor ettem. Így találtam rá erre a nagyon finom húsgombócos ételre.

Részletek

Kelbimbó főzelék

Recept típusa:, Konyha:

Ha unod a zsíros ételeket, a húsokat, vagy csak éppen egészségesre életmódra váltasz, a kelbimbó főzeléket meg kell kóstolnod, hogy tudd, hogy mi hiányzott eddig az életedből.

Részletek

Zúzapörkölt

Recept típusa:,

Egyszerű, de mégis nagyon finom étel a zúzapörkölt. Készülhet csirke vagy libazúzából is. Mivel a csirkezúza kalóriatartalma minimális (94kcal/100g), tökéletesen alkalmas bármilyen diétás, fogyókúrás étrendhez is. Elkészítése megegyezik a pörköltekével, annyi kiegészítéssel, hogy meglehetősen sok főzést igényel, közel annyit, mint a marhahús. A zúza tisztítására nagyon oda kell figyelni, minden ...

Részletek

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

Recept típusa:, Konyha:

Ha hosszan tartja magát ez az őszies tavasz, akkor elővehetjük a bográcsot, és csinálhatunk a barátainkkal egy bográcsos vörösboros estét. Előrejelzések azt mutatják, hogy nagyon meleg nyarunk lesz, ezért használjuk ki ezt az időt a bográcsos főzőcskézéshez. Ehhez az ételhez, mindenképpen marhalábszár vásároljunk, nem fogjuk megbánni, a barátaink, mind a ...

Részletek

Vörösboros marhagulyás

Recept típusa:, Konyha:

Ezt az ételt az apukám tudta a legjobban elkészíteni. Imádtam a csipetkéit, mindig nagyon apróra csipkedte, szerintem ő készítette a világ legehetőbb csipetkéit. Általában valami nagy ünnepkor állt neki főzni, mert mindig azt mondta, a jó kajához, meg kell adni az időt. Akkor lesz finom az étel, ha megadjuk neki ...

Részletek

Velős pirítós

Recept típusa:

A velős pirítóst sokan szeretik, elkészíteni viszont annál kevesebben tudják, pedig nincs benne semmi ördöngösség. A velős pirítós kiváló kísérője lehet a legjobb boroknak is akár, de fogyasztható önálló ételként, is mint meleg szendvics. Rögtön az elején tisztázni kell, hogy ez a velős pirítós nem a velős csontból kiszedett velőről ...

Részletek

Vajas krém kenőmájassal

Recept típusa:

Nem tudom ki, hogy van vele, én nem nagyon szeretem a felvágottakat, sokszor, ahogy elhaladok a felvágottas pult mellett, még ránézni sincs kedvem. Éppen ezért mindenféle reggeli krémeket keverek magamnak, amit pirítóson vagy csak simán kenyérre kenve fogyasztunk el. Az alábbi vajas krémet érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és tényleg ...

Részletek

Tárkonyos, zöldséges májragu

Recept típusa:, Konyha:

Hallottam anno egy mondást – hogy pontosan hogy szólt, már nem emlékszem, de a lényege az volt, hogy a lustaság és a kreativitás gyakran párban járnak, mondhatni, inspirálják egymást  Amikor dögrováson vagyunk, ez különösen igaz, hiszen törődött kis testünket szívesen kényeztetjük valami finommal, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb ...

Részletek

Sertéspörkölt bográcsban

Recept típusa:,

Aki főzött már szabadban, tudja, hogy utánozhatatlan a hangulata egy bográcsozásnak, ráadásul ugyanaz az étel is finomabb, amit otthon már esetleg megunt az egész család. Így van ez a pörkölttel is, ami otthon fogyasztva sokszor teljesen unalmas hétköznapi étel, de ha bográcsban készül, mindjárt ünnepivé válik. Minél nagyobb adagot főzünk, ...

Részletek

Pásztortarhonya

Recept típusa:,

Egyszer csak tarhonyára vágytam… Emlékeimből táplálkozva, ápolva a vörös nyakkendős hagyományokat ráugrottam az „úttőrőgombóc”-ra , köznapi nevén a tarhonyára. Sok érvet persze nem tudnék felsorakoztatni a tarhonya mellett, miért finom, miért nem kell…semleges nekem, úgy ahogy van, olyan semmilyen. Voltam így anno néhány lánnyal is, némelyik unalmasabb(butább) volt mint a ...

Részletek
Fel!