Loader

Recipes from Ingredient: petrezselyem

Borsóleves csirkefarháttal

Recept típusa:, Konyha:

Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.

Részletek

Göcseji pulykahúsleves

Recept típusa:, Konyha:

A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...

Részletek

Karalábé főzelék ünnepi maradék oldalassal

Recept típusa:, Konyha:

Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült ...

Részletek

Snidlinges kőrözött kápia paprikába töltve

Recept típusa:, , Konyha:

Karácsony reggel, mikor az asztal is szépen meg van terítve, nagyon jól mutat rajta a snidlinges kőrözött piros színű kápia paprikába töltve. Igazi ünnepi hangulata van, és ezen kívül nagyon finom is. Holnap még beszerezgetjük a hozzávalókat, mert minden nagy élelmiszerbolt nyitva van.

Részletek

Székelygulyás

Recept típusa:, Konyha: ,

Ha karácsony, akkor káposzta. Általában töltött káposztát szoktunk csinálni, de előfordul, hogy más szeretnénk. A székelygulyás számomra nagyon különleges étel, ha sikerül szép sovány lapockát venni, akkor valamilyen gulyás lesz a vége. Így alakult most is, így lett a szép sovány húsból székelygulyás.

Részletek

Cukkinifasírt

Recept típusa:, Konyha:

A cukkinifasírt sokféleképpen elkészíthető, egészséges és ha jól van elkészítve isteni finom.. Héjastól érdemes elkészíteni, mert nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, nyákszerű és keserű anyagokat, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.

Részletek

Erdei gombaleves

Recept típusa:, Konyha:

Részletek

Bakonyi húsgombóc galuskával

Recept típusa: Konyha:

A bakonyi nevet kapó ételek általában hús, gomba kombót tartalmaznak, és paprikás tejfölös szósszal támadnak az ízelőbimbóinkra. Ez esetben sem lesz másképp, a hús szerepét ezúttal a húsgombóc tölti be. Gombának mi vargányát használtunk, de bármilyen másik gomba is megfelel a célnak, aminek szeretjük az ízét.

Részletek

Zöldséges húsgombócleves

Recept típusa: Konyha:

Egy jó leves sosem rossz! Főleg, ha van benne hús, legalább gombóc formájában!

Részletek

Pentelei gombócleves

Recept típusa:, Konyha:

Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.

Részletek
Fel!