Recipes from Ingredient: petrezselyem
Borsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
RészletekGöcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
RészletekKaralábé főzelék ünnepi maradék oldalassal
Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült ...
RészletekSnidlinges kőrözött kápia paprikába töltve
Karácsony reggel, mikor az asztal is szépen meg van terítve, nagyon jól mutat rajta a snidlinges kőrözött piros színű kápia paprikába töltve. Igazi ünnepi hangulata van, és ezen kívül nagyon finom is. Holnap még beszerezgetjük a hozzávalókat, mert minden nagy élelmiszerbolt nyitva van.
RészletekSzékelygulyás
Ha karácsony, akkor káposzta. Általában töltött káposztát szoktunk csinálni, de előfordul, hogy más szeretnénk. A székelygulyás számomra nagyon különleges étel, ha sikerül szép sovány lapockát venni, akkor valamilyen gulyás lesz a vége. Így alakult most is, így lett a szép sovány húsból székelygulyás.
RészletekCukkinifasírt
A cukkinifasírt sokféleképpen elkészíthető, egészséges és ha jól van elkészítve isteni finom.. Héjastól érdemes elkészíteni, mert nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, nyákszerű és keserű anyagokat, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.
RészletekBakonyi húsgombóc galuskával
A bakonyi nevet kapó ételek általában hús, gomba kombót tartalmaznak, és paprikás tejfölös szósszal támadnak az ízelőbimbóinkra. Ez esetben sem lesz másképp, a hús szerepét ezúttal a húsgombóc tölti be. Gombának mi vargányát használtunk, de bármilyen másik gomba is megfelel a célnak, aminek szeretjük az ízét.
RészletekZöldséges húsgombócleves
Egy jó leves sosem rossz! Főleg, ha van benne hús, legalább gombóc formájában!
RészletekPentelei gombócleves
Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások