Recipes from Ingredient: petrezselyem
Göcseji gombócleves
Amikor már semmi ötletem nincs, akkor körülnézek a neten, hogy mit főzhetnék, így találtam rá erre a nagyon finom levesre. Nem gondoltam, hogy a savanyú káposztát másra is lehet használni, mint töltött káposztának. Nagyon kellemes meglepetés volt számomra.
RészletekZöldségleves fűszeres galuskával
Nagyon szeretem a leveseket, szinte mindegy milyen csak leves legyen. Mivel pont tavasz van, mi lehetne ha nem zöldségleves? Így neki is álltam és készítettem hozzá fűszeres galuskát.
RészletekGombával töltött paradicsom
Most még ugyan nagyon drága a paradicsom, de hamarosan jön az igazi magyar, szaftos, igazi finom paradicsom. De gombával töltött paradicsomnak bármelyik megfelel. Nem kell hozzá sok alapanyag, és kb. 30 perc alatt elkészül. Pillanatok alatt összeállítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
RészletekFehérboros gombás pontyszeletek
Sok csirkét és disznóhúst ettünk mostanában, ezért különösen örültem annak, hogy ma halat készíthetek. Nagyon szép pontyszeletet sikerült szereznem, nem is gondolkoztam sokat, mert ünnepi ebédet kell tenni az asztalra. Persze egy üveg fehérbort is kellett vennem mert ez az étel igazán így finom.
RészletekBacon-ös hagymás gömb
Ezt a receptet egy külföldi oldalon láttam először, nagyon megtetszett, mert nagyon szeretem a bacon-ös ételeket. Olyan finom, hogy mind a tíz ujjunkat meg szoktuk nyalni utána. Sokszor nem tudjuk, hogy mit adjunk a vendégeknek, a szendvics és a apró-süti nagyon jó, de ez sokkal ötletesebb.
RészletekParadicsomos húsgombóc olasz módra
Néha jó egy kicsi a hagyományos magyar konyhától elszakadni. Ha sok volt a rántott húsból, és a húslevesből, akkor jöhet egy jó kis olasz, tésztás étel.
RészletekLencseleves
Igazán ez hagyományosan szilveszteri étek, de mi simán megesszük az év bármely napján, csak legyen benne egy picike füstölt hús, comb vagy csülök, az teljesen mindegy. Bableves vagy lencseleves, babfőzelék vagy lencsefőzelék csak füstölttel az igazi.
RészletekTöltött csirke
Már készültem rá, hogy valamikor elkészítem, ez a soknapos ünnep éppen kapóra jött. Szerencsém volt, mert végre sikerült vennem csirkemájat, már egy ideje kerestem, de mindig akkor kaptak, amikor éppen nem tudtam elmenni vásárolni, mert dolgoztam. De most összeállt minden, neki is álltam.
RészletekCsirkevagdalt gyöngyhagyma mártással
A csirkésnél láttam meg, és rögtön felkeltette az érdeklődésemet, csirkecombból darált húst. Nem vagyok még nagyon rutinos szakácsnő, ezért megkérdeztem, hogy mit szoktak darált csirkehúsból csinálni. Rögtön több receptet is kaptam, nekem a kis fasírtgolyók tetszettek a legjobban. Elkészítettem, és nagyon finomra sikerült.
RészletekTöltött oldalas
Nagyon szeretem a májat, ezért minden alkalmat megragadok, hogy valahogy belekerüljön az étlapba. Természetesen a csirkemáj a kedvencem, így azt próbálom valahogy összehozni a hússal. Egyik alkalommal kapóra jött egy gyönyörű darab oldalas, meg is töltöttem egy kis májjal.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások