Recipes from Ingredient: pirospaprika
Pásztortarhonya
Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben ...
RészletekBorsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
RészletekÚjévi lencseleves
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...
RészletekTöltött káposzta III.
Van már egy töltött káposzta receptem az oldalon, de olyan jó receptet láttam a minap, hogy meg kellett csinálnom. Egy általam kedvelt műsorvezető, zenész…stb…töltött káposzta receptjét láttam vlog formában. Előző nap vettem erdélyi szalonnát, és nem volt még terv, hogy mihez fogom felhasználni, a többi hozzávaló már otthon volt. Így ...
RészletekSzékelygulyás
Ha karácsony, akkor káposzta. Általában töltött káposztát szoktunk csinálni, de előfordul, hogy más szeretnénk. A székelygulyás számomra nagyon különleges étel, ha sikerül szép sovány lapockát venni, akkor valamilyen gulyás lesz a vége. Így alakult most is, így lett a szép sovány húsból székelygulyás.
RészletekZöldséges zöldbableves
Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások