Recipes from Ingredient: rum
Farsangi rózsafánk
Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy finom farsangi fánk elkészítéséhez.
RészletekTúrós palacsinta vaníliás öntetben sütve
Palacsinta sütésre adtam a fejem, de szerettem volna valami extrát, valami különlegeset! Íme! 🙂
RészletekSzalagos Farsangi Fánk
A mondás szerint nincsen farsang fánk nélkül, és bár fánkot egész évben ehetünk, lelkifurdalás nélkül mégis farsang idején teheti meg az ember. Annak az okát, hogy miért farsangi a fánk, a vallásban kell keresni. A farsangi időszak a Húsvétig tartó Nagyböjt, a megtisztulás ideje elé esik, ami negyvennapos koplalást jelent. ...
RészletekSiska avagy Szalagos fánk
A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...
RészletekKarácsonyi diós-mákos bejgli
Egész évben gondolunk rá, de csak karácsonykor sütjük meg. Pedig nem olyan nehéz, mint ahogy elsőnek eszünkbe jut. Mi három fajtát szeretünk és ezt meg is szoktuk sütni karácsonykor. Imádom a diót minden formában, ezért a diós lesz az első, amit megosztok az olvasóval. A többi recept is felkerül majd ...
RészletekKókusztekercs
Kislány koromban tanultam meg ezt a receptet. A sütőhöz nem nyúlhattam, viszont sokat voltam egyedül és mi sem volt egyszerűbb mint összegyúrni valami fincsit a konyhában. Ezt az egyszerű kis édességet ajánlom minden nagyon elfoglalt anyukának, és minden kiskamasznak, akik szeretnek nassolni és nem sajnálják az időt és az energiát ...
RészletekGesztenyés bejgli
A legtöbb embernek a bejgliről a karácsony ugrik be általában. Hát nekem nem. Bejglit bármikor lehet sütni, amikor az ember csak úgy gondolja. Többféle töltelékkel szoktam bejglit készíteni, általában diós vagy mákos készül, ha különlegesebbre vágyom, akkor pedig gesztenyés. Így, most egy gesztenyés bejgli recept következik, hátha más is kedvet ...
RészletekGesztenyepüré torta
Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tortát. Ráadásul liszt és cukor nélkül – mégis nagyon édes! Elárulom a receptemet. Kellemes nassolást!
Részletek
Legutóbbi hozzászólások