Loader

Recipes from Ingredient: rum

Mokkaszelet

Recept típusa: Konyha:

Részletek

Piramis süti

Recept típusa: Konyha:

Részletek

Farsangi rózsafánk

Konyha:

Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy finom farsangi fánk elkészítéséhez.

Részletek

Túrós palacsinta vaníliás öntetben sütve

Recept típusa:

Palacsinta sütésre adtam a fejem, de szerettem volna valami extrát, valami különlegeset!    Íme! 🙂

Részletek

Szalagos Farsangi Fánk

Recept típusa:

A mondás szerint nincsen farsang fánk nélkül, és bár fánkot egész évben ehetünk, lelkifurdalás nélkül mégis farsang idején teheti meg az ember. Annak az okát, hogy miért farsangi a fánk, a vallásban kell keresni. A farsangi időszak a Húsvétig tartó Nagyböjt, a megtisztulás ideje elé esik, ami negyvennapos koplalást jelent. ...

Részletek

Siska avagy Szalagos fánk

Recept típusa: Konyha:

A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk, de az év bármelyik szakában elkészíthető. Könnyű, foszlós tésztája semmihez sem hasonlítható finomság. Nálunk a Felvidéken siskának, Erdélyben pánkónak, a palócok pedig pampuskának nevezik. Sokan azért nem készítenek otthon fánkot, mert félnek, hogy nem kel meg a tészta, vagy nem lesz szalagos a ...

Részletek

Karácsonyi diós-mákos bejgli

Recept típusa:,

Egész évben gondolunk rá, de csak karácsonykor sütjük meg. Pedig nem olyan nehéz, mint ahogy elsőnek eszünkbe jut. Mi három fajtát szeretünk és ezt meg is szoktuk sütni karácsonykor. Imádom a diót minden formában, ezért a diós lesz az első, amit megosztok az olvasóval. A többi recept is felkerül majd ...

Részletek

Kókusztekercs

Recept típusa:

Kislány koromban tanultam meg ezt a receptet. A sütőhöz nem nyúlhattam, viszont sokat voltam egyedül és mi sem volt egyszerűbb mint összegyúrni valami fincsit a konyhában. Ezt az egyszerű kis édességet ajánlom minden nagyon elfoglalt anyukának, és minden kiskamasznak, akik szeretnek nassolni és nem sajnálják az időt és az energiát ...

Részletek

Gesztenyés bejgli

Recept típusa:,

A legtöbb embernek a bejgliről a karácsony ugrik be általában. Hát nekem nem. Bejglit bármikor lehet sütni, amikor az ember csak úgy gondolja. Többféle töltelékkel szoktam bejglit készíteni, általában diós vagy mákos készül, ha különlegesebbre vágyom, akkor pedig gesztenyés.  Így, most egy gesztenyés bejgli recept következik, hátha más is kedvet ...

Részletek

Gesztenyepüré torta

Recept típusa:,

Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tortát. Ráadásul liszt és cukor nélkül – mégis nagyon édes! Elárulom a receptemet. Kellemes nassolást!

Részletek
Fel!