Recipes from Ingredient: sárgarépa
Borsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
RészletekÚjévi lencseleves
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...
RészletekGöcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
RészletekZöldséges zöldbableves
Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.
RészletekSült ponty – burgonya és répa ágyon
Szeretjük a pontyot, főleg, ha friss, és saját fogás. Viszonylag gyorsan elkészül és egészséges is a hal.
RészletekZöldséges húsgombócleves
Egy jó leves sosem rossz! Főleg, ha van benne hús, legalább gombóc formájában!
RészletekFélórás bableves
Éhség van, idő nincs! Mi a megoldás? Csináljunk valami gyors kaját! Nem a Mekire gondoltunk, ott egyen aki akar, én nem fogok, csak ha az életem múlik rajta. Nézzünk körül otthon inkább a spájz környékén. Egy babkonzerv, egy kis kolbász, szalonna, néhány répa egy hagyma, és valami levestészta. Meg is ...
RészletekTárkonyos kolbászleves
Én még mindig levespárti vagyok, így ha a főzés rám hárul akkor mindenképpen a levessel kezdődik. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy ilyen egyszerű tárkonyos kolbász leves tökéletesen megfelelő. Csak finom házi füstölt kolbász kell bele, de ez nagyon fontos, mert a kolbász a lelke, ja meg a sonkalé, amibe ...
RészletekPentelei gombócleves
Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások