Recipes from Ingredient: só
Fasírt tepsiben (Margit módra)
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve. A szomszédhoz meg nem megyek kérni, ha nem muszáj. Mindenki készítse el a megszokott módon, ha akarja. Én először készítettem el a receptem szerint, ...
RészletekGánica, avagy dödölle
A csoportunkban megosztott recept, nagyon étvágygerjesztő, ezért itt a helye.
RészletekPásztortarhonya
Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben ...
RészletekBorsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
RészletekCsörögefánk házi baracklekvárral
A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.
RészletekKrumplis prósza
Mostanában összegyűjtöttem pár receptet az enreceptem.hu facebook csoportjából https://www.facebook.com/groups/1693468197355973/ és úgy gondoltam közkinccsé teszem. A csoport tagjai megosztják a az ebédjükről készült képeket, szívesen látunk mindenkit a csoportban!
RészletekÚjévi lencseleves
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...
RészletekPulykacomb almamártással
Tegnap főztem göcseji pulykahúslevest, és a benne főtt húst második fogásként tálaltam, készítettem hozzá finom almamártást és isteni ebédünk lett.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások