Recipes from Ingredient: zöldborsó
Zöldborsós csirkemell ragu
Valamelyik nap kutakodtam a neten, hogy kitaláljam mit is főzzek. Így akadtam rá erre a receptre, gondoltam elkészítem, mert jónak tűnt. Persze ízlés dolga, de amikor megkóstoltattam édesanyámmal, neki annyi volt a reakciója: Ez finom! Hogy csináltad?
RészletekZöldséges csirkeleves
December van, tél, hideg, nem szeretjük. Az ember törekszik arra, hogy kellemesebbé tegye a napokat. Ilyenkor nagyon jólesik egy kicsi tavasz érzet a lelkünknek. Ebben segítenek a színes zöldségek a levesünkben. Nem húzom tovább az időt, a zöldséges csirkelevesre gondoltam. Bármilyen zöldséget tehetünk bele, amit csak szeretünk, irányadóként én most ...
RészletekZöldborsófőzelék
Szeretem a főzelékeket. A pörkölteket szintén. Együtt meg pláne. A főzelék általában egészséges étel. Mert zöldségből van. Ja. De pl. a zöldborsó nem a leg-kalóriaszegényebb fajta. Nem érdelek. Rántás is lesz benne. Sőt hozzá feltétnek egy szintén „könnyű” választás, sertéspörkölt. Ez van. Így finom. Nem kell egy vödörrel enni belőle. ...
RészletekVitaminban gazdag céklaleves
A cékla, főleg a téli hónapokban, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványi anyagforrásunk. Jelentős a kalcium, vas, nátrium, foszfor és kén tartalma, valamint antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminban gazdag. A cékla erősíti az immunrendszert ezért most decemberben, a vírusok hónapjában különösen fontos a fogyasztása. Az összetevőkből a céklán kívül, ...
RészletekTavaszi rizses hús
A rizses húst volt az egyike azoknak az ételeknek, amit kisgyerekkoromban megettem. Mivel nem voltam túl jó evő, próbálták azt a kevéske ételfajtát variálni, amit megettem. Ilyen volt a rizses hús. Belecsempésztek borsót, zöldbabot, minden olyan hüvelyest, vagy zöldséget, ami valamennyire illik az étel jellegéhez. Nagyon fontos volt már akkor ...
RészletekTárkonyos vadraguleves
Hétvégén mindig több időnk van a főzésre, ilyenkor kell egy kiadós levest főzni, és hozzá elég néhány palacsintát sütni. A tárkonyos vadraguleves kiváló vasárnapi étel. Ha tehetjük, mindenképpen friss tárkonyt használjunk hozzá, csak végső esetben fanyalodjunk a szárított tárkonyhoz. A vadhús ízét a friss tárkony hozza ki jobban.
RészletekRakott tészta
Nem mondhatnám, hogy sűrűn szoktam tésztát főzni, bár szeretem, de valahogy úgy alakult, hogy nem az én reszortom. Kivéve ha…. Történt egyszer, hogy meguntam a krumpli-krumplival illetve a hús-hússal összeállítást, valami másra vágytam. Valami tésztát is ettem volna, a húst sem hagytam volna ki teljes egészében, de jó lett volna ...
RészletekOlasz zöldségleves
Amikor egy étteremben a barátom tanácsára először rendeltem Minestra-t vagy Minestrone-t – valamelyik jó, osszátok be! – akkor bevallom voltak fenntartásaim. A jó magyaros ételekhez szokott bélszerkezet vajon hogyan fogja feldolgozni ama szokatlan eseményt, hogy reszelt sajtot teszünk egy levesbe? Nagyon gyorsan sikerült összebarátkoznunk: a felszolgálás első osztályú volt, külön ...
RészletekKínai sült tészta
Wokban készül, szója van benne. Kínai. Legalábbis el hisszük, hogy így van. Aki evett már igazi kínai ételeket tudja, hogy a nálunk honos kínai gyorsbüfékben kapható zsíros kalóriabombák köszönő viszonyban sincsenek az eredeti kínai étkekkel. Nézzünk valami olyat, ami lehetne kínai is. Sok zöldség, kevés hús, könnyen elkészíthető, és nagyon ...
RészletekFrancia zöldségleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető, viszont igen látványosan és ami ennél is lényegesebb, hogy a megszokottól eltérő módon tálalható leves, pont ezért szeretek bíbelődni vele. Szinte egy vegyes ízelítőnek is felfogható, de zöldségleves megnevezés ide vagy oda szerintem egy laza egytálételként is megállja a helyét. A receptben libahúst használok, de nyugodtan lehet ...
Részletek
Legutóbbi hozzászólások