Recipes from Ingredient: zöldpaprika
Rokfortos saláta
Sokszor előfordul. hogy köretként is ezt a salátát szoktuk kérni Matyival a rántott hús mellé, maximum egy nagyon kevés hasábburgonyát eszünk hozzá. Nem vagyok nagy zöldségfaló így mindenképpen nagy szó az, ha a főétel mellé egy kisebb tányérra helyezett zöldség elfogy mind egy szálig. E saláta esetében viszont a vödör ...
RészletekRácponty
Melós kaja, viszont a szépségért, illetve esetünkben a mennyei ízekért is meg kell szenvedni mint tudjuk jól. Sokszor szoktam mondani, hogy a finom ételek elkészítése nem pusztán az elkészítési ismeretek birtoklásán múlik, hanem legalább annyira fontos a kreativitás és főleg a türelem is. Ez étel esetében nekem mindenre szükségem volt, ...
RészletekRakott kelkáposzta
Már megint kel, de mit tegyek, ha enni kell? Valami egyszerű receptet kerestem, amivel nem kell sokat szórakozni. Némi előkészület, aztán mehet a sütőbe, és a többit a tűz melege elvégzi helyettünk. A hétvégén készített fasírtból kimaradt vagy 30 dkg sertéscomb, ami tökéletesen elég volt egy adag rakott kelhez, így ...
RészletekRácos hús
Tulajdonképpen ezt az ételt általában vasárnapi ebédként szoktuk készíteni, de nem mindig van az kedve az embernek hétvégén tűzhely mellett ácsorogni, mert jobb programunk is akadhat. Sőt, mivel végérvényesen itt a tavasz, inkább a hétköznapoké lesz a főzés. Általában a teljesen zsír mentes húsokat szeretem, de van, amihez egy kicsit ...
RészletekPirított sertésmáj
A máj az egyik legfinomabb belsőség, én minden formájában és minden napszakban képes vagyok megenni.A mostani receptet el lehet készíteni a disznón kívül más fajta májból is. Lényeg, hogy a hozzávalók mind szerepeljenek az összeállításban. Egyedül a csípős paprikát szoktam azután belerakni, miután a saját részemet kiszedtem. Végül is akár ...
RészletekPásztortarhonya
Egyszer csak tarhonyára vágytam… Emlékeimből táplálkozva, ápolva a vörös nyakkendős hagyományokat ráugrottam az „úttőrőgombóc”-ra , köznapi nevén a tarhonyára. Sok érvet persze nem tudnék felsorakoztatni a tarhonya mellett, miért finom, miért nem kell…semleges nekem, úgy ahogy van, olyan semmilyen. Voltam így anno néhány lánnyal is, némelyik unalmasabb(butább) volt mint a ...
RészletekParadicsomos káposztaleves füstölt hússal
Mivel somogyi gyerek vagyok, a paradicsomos káposzta, nekem mást jelent, mint az olvasók nagy legtöbbjének. Nem azt az agyoncukrozott sűrű főzeléket, amit az ország nagy részében tesznek az asztalra ezen a néven, hanem egy kiadós, paradicsomos káposztalevest, ami készülhet friss, vagy savanyú káposztából, füstölt vagy friss hússal, húsgombóccal egyaránt. Somogy ...
RészletekPaprikás krumpli
Szeretem az egyszerű ételeket, amelyek gyorsan elkészíthetők, mert az idővel mindig problémám van (kevés van belőle). Ilyen étel a paprikás krumpli. Nem a hagyományos módon szoktam elkészíteni, hanem úgy ahogy a nagyim főzte annak idején. Ő, a kész paprikás krumpliba nokedli tésztából szaggatott bele nagyobb darabokat, amelytől még finomabb lett ...
RészletekMozzarellával töltött fasírt paradicsomos mártásban
Mozzarellával töltött húsgombócok, paradicsomos gombás mártásban, spagettivel Ugye jól hangzik? Tegye fel a kezét aki szereti a spagettit! Most aki szereti a fasírtot! A mozzarellát! Na most aki mindet! Most egy olyan receptet osztok meg, ami szinte mindenkinek ízleni fog, aki bármelyik összetevőnél feltette a kezét képzeletben.
RészletekMarhapörkölt sós vízben főtt krumplival
Kevés marhahúsos étel szerepel a receptek között. Szerencsére nálunk éppen az volt az ebéd így most egy kitűnő marhapörkölt receptet tudok megosztani az olvasóval. Köretnek nálunk általában tarhonya szokott lenni hozzá, ez alkalommal sós vízben főtt krumpli lett a befutó, és egy kis csalamádét ettünk hozzá.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások