Recipes from Ingredient: zsemle
Göcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
RészletekTöltött csirke
Már készültem rá, hogy valamikor elkészítem, ez a soknapos ünnep éppen kapóra jött. Szerencsém volt, mert végre sikerült vennem csirkemájat, már egy ideje kerestem, de mindig akkor kaptak, amikor éppen nem tudtam elmenni vásárolni, mert dolgoztam. De most összeállt minden, neki is álltam.
RészletekHagymakrémleves
Elég rapszodikus őszünk van, néha túl meleg napokkal, majd esős, napokig sötét borongós időszakkal. Ez az időjárás nagyon kedvez a náthának, influenzának, vírusoknak. Előzzük meg, ezzel a rendkívül finom, szuper erős hagymakrémlevessel. A sokféle hagymából készült leves, vírusölő, hatásosabb bármely gyógyszernél.
RészletekZellerkrémleves
A klasszikus menza ízeit csak akkor ismerhettem meg, amikor a főiskolán „melegedtem” pár évig. Néhány íz még mindig bennem van, biztos másoknak is vannak ilyen emlékei, akadt néhány olyan étel a nagykonyhai forgatagban, ami utánozhatatlan volt. Nem feltétlenül a minőségre gondolok itt, hanem sokkal inkább a sajátos ízvilágra. Az egyik ...
RészletekTöltött libanyak
A Márton nap ugyan már elmúlt novemberben, de libanyakat tölthetünk e szent neve napja nélkül is.. Azért nem árt, ha tudjuk, hogy a középkor egyik legnépszerűbb szentje – a 317 körül született és 397-ben elhunyt – Márton, aki a koldusok és katonák védőszentje lett, már 12 éves korában rájött: hite ...
RészletekTöltött jérce gesztenyével
A gesztenyével töltött jérce olyan étel, ami megállja a helyét bármely ünnepi asztalon. Megvallom őszintén én nem tudtam melyik periódus egy szárnyas életében a jérce korszak. Szerencsére van internet, így pillanatokon belül sikerült megtudnom, hogy a jérce fiatal, még nem kotló tyúk. A jérce helyettesíthető csirkével is, a lényeg a ...
RészletekTöltött csirke
A töltött csirke egy kiváló vasárnapi ebéd. Az egyik olyan étel, amit a családban mindenki szeret és nagyon jó étvággyal fogyaszt el. Annyit szoktunk változtatni rajta, hogy a tölteléket, időnként kiegészítjük valamivel, például csirkemájat vagy gombát, teszünk még, a töltelékbe.
RészletekTöltött csirkecomb
A töltött csirkecombokat több féle töltelékkel szokták készíteni, de egyik legnépszerűbb, ha májas tölteléket teszünk a combok bőre alá. Lehet friss csirkemájat, vagy májkonzervet is használni. Nem kell megakadni a májnál, szabad további finomságokkal is bővíteni, változtatni a töltelék összetételét. Kerülhet bele friss, vagy konzerv gomba, zöldborsó, vagy más egyéb ...
RészletekStefánia vagdalt (egybefasírt)
A fasírtnak különböző formái lehetnek, lehet golyó, lehet pogácsa, de ki ne ismerné a finom Stefánia vagdaltként is ismert egybefasírtot? Az alaprecept a különböző formákhoz ugyanaz.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások