Loader

Receptek konyha szerint Olasz

Sonkás, sajtos, olasztészta

Recept típusa:, Konyha:

Mostanában sok a hosszú hétvége, ezért úgy kell kikalkulálni az időt, hogy ne kelljen napokig a konyhában tölteni az időt, hogy jusson idő minden másra. Így született az ötlet, hogy legyen sonkás, sajtos, olasztészta, és úgy is lett!

Részletek

Zöldséges tésztasaláta csicseriborsóval

Recept típusa:, Konyha:

Maradjunk még egy kicsit a salátánál, bár ez kicsit tartalmasabb, de annál finomabb. Ha van rajtunk pár kiló “téli gumi” ezekkel a salátákkal könnyűszerrel ledobálhatjuk magunkról.

Részletek

Paradicsomos húsgombóc olasz módra

Recept típusa:, Konyha:

Néha jó egy kicsi a hagyományos magyar konyhától elszakadni. Ha sok volt a rántott húsból, és a húslevesből, akkor jöhet egy jó kis olasz, tésztás étel.

Részletek

Bazsalikomos paradicsomleves

Recept típusa: Konyha:

Tél vége felé az ember vágyik a színekre, unjuk már a szürkeséget. Ilyenkor még ránézni is jó a boltok polcán a színes zöldségekre. Ezért gondoltam, hogy feldobom a napunkat otthon, és csinálok egy kis paradicsomlevest, jó sok bazsalikommal.

Részletek

Olasz almás pite

Recept típusa:, Konyha:

Szeretem az almás pitét, leginkább a magyart, de szívesen megkóstolok bármilyen mást is. Ezért arra gondoltam, hogy ez esetben szakítok a hagyományokkal és megkóstolom az olaszt is. Az elkészítési módja eléggé különbözik a magyarétól, de finom lett.

Részletek

Vékony olasz pizzatészta

Recept típusa: Konyha:

A pizzát mindenki szinte mindenki szereti. Van aki a vastag tésztát kedveli jobban, és van aki a vékonyat. Most egy ilyen recept következik, amely a vékony olasz pizzatészta elkészítését mutatja be. A vékony olasz pizzatészta elkészítése nem igényel különösebb konyhában való jártasságot, a finomságának az igazi titka, tapasztalatom alapján, hogy ...

Részletek

Rakott Bolognai Vandál módra

Recept típusa:, Konyha:

Nem igazán vagyok ragadozó, és mivel anyát kiakasztottam már a hús kipiszkálásával, megalkottunk ketten ezt a receptet. Két elkészítési módot is leírok, hogy a megrögzött húsevőknek is kedvezzek. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ha nem tudják mi van benne, befalják az összeset, ha elmondom akkor csak finnyáskodnak.

Részletek

Olasz zöldségleves

Recept típusa: Konyha:

Amikor egy étteremben a barátom tanácsára először rendeltem Minestra-t vagy Minestrone-t – valamelyik jó, osszátok be! – akkor bevallom voltak fenntartásaim. A jó magyaros ételekhez szokott bélszerkezet vajon hogyan fogja feldolgozni ama szokatlan eseményt, hogy reszelt sajtot teszünk egy levesbe? Nagyon gyorsan sikerült összebarátkoznunk: a felszolgálás első osztályú volt, külön ...

Részletek

Mozzarellával töltött fasírt paradicsomos mártásban

Recept típusa:, Konyha:

Mozzarellával töltött húsgombócok, paradicsomos gombás mártásban, spagettivel Ugye jól hangzik? Tegye fel a kezét aki szereti a spagettit! Most aki szereti a fasírtot! A mozzarellát! Na most aki mindet! Most egy olyan receptet osztok meg, ami szinte mindenkinek ízleni fog, aki bármelyik összetevőnél feltette a kezét képzeletben.

Részletek

Eredeti „hivatalos” bolognai ragu

Recept típusa:, Konyha:

Bolognai spagettit mindenhol készítenek szerte a világon Kenyától Kanadáig, és mindenki meg van róla győződve, hogy ahogy csinálják úgy a jó. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen a lényeg hogy jóízűen fogyassza az ember, akárminek is hívjuk az ételt. Itt az oldalon is szerepel már több étel bolognai néven, de ...

Részletek
Fel!