Konyhai eszközök karbantartása
Konyhai eszközeink időnként egy kis karbantartást igényelnek.
A mikrohullámú sütő belső része, ha beszennyeződik, egy tálforró vízbe belekarikázott citromot helyezzünk a tálcájára. Addig hevítsük, amíg elegendő gőz képződik, és fellazul a szennyeződés. Ezután könnyedén tisztára törölhetjük a sütő belsejét egy puha, nedvszívó ruhával.
A tűzhelyre, ha kifut az étel, tegyünk rá szódabikarbónát, amíg meleg, várjunk, míg magába szívja, és töröljük tisztára.
Ha a konyhai eszközök hagymaszagot árasztanak, megszüntethetjük, ha közvetlenül a felületüket bekenjük citromlével, vagy citrommal, esetleg, a mosogatóvízbe teszünk néhány csepp ecetet.
A hűtő belsejét időnként ecetes ruhával töröljük át, így nem penészedik be.
A fényüket vesztett kések szépek lesznek, ha homokos burgonyaszelettel át dörgöljük.
A darálónk, ha több fűszerhez is használjuk, könnyen átvehetik egymás illatát. Ennek megakadályozására két darálás között engedjünk át rajta 1-2 evőkanál sót. Ez közömbösíteni fogja a szagokat.
A termoszunkat időnként szagtalanítani kell, mossuk ki szódabikarbónás vízzel, majd alaposan öblítsük tiszta vízzel. A dugóját sós vízben forraljuk át a szagtalanításhoz.