Recipe Type: Reggeli
Libamáj egészben sütve
Igen, tudom, hogy ez állati drága, de az életben egyszer akkor is ki kell próbálni, mert annyira finom, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. A libamáj elkészítése nagy gondosságot igényel, nem szabad, hogy veszítsen a súlyából, és az ízei megfelelően érvényesüljenek.
RészletekTökmagos kenyérke
Egyik soknapos ünnep előtt, későn jutottam el, így már nem kaptam normális kenyeret a boltban. Kicsit morcos lettem, de úgy döntöttem nem fog ki rajtam az ünnep. Ha nincs kenyér, majd én sütök magamnak. Telefonon kerestem egy jó kis receptet, és még ott a boltban összeszedegettem a hozzávalókat. Nagyon finom ...
RészletekAvokádókrém
Egyszer már megpróbálkoztam ezzel a krémmel, de abba a hibába estem, hogy nem érett avokádót vásároltam. Kicsit unom már a felvágottakat, ezért újból megpróbálkoztam az avokádókrémmel, ezúttal szemfüles voltam, érett avokádót vettem.
RészletekVirslisaláta
Egy kapkodós reggelen, nagyon jól jöhet egy ilyen kis reggeli, de akár vacsorára, vagy előételnek is felszolgálhatjuk. Lényeg, hogy legyenek hozzá a legfontosabb alapanyagok, mint pl. a virsli és a vöröshagyma.
RészletekVelős tekercs
Előételből, illetve vacsorára, vagy reggelire felszolgálható ételből elég kevés van az oldalon, éppen ideje szaporítani. A velős tekercs elkészítése egy kis odafigyelést igényel. Ezért csak akkor kezdjünk bele, ha tudunk időt fordítani rá. A megmaradt mennyiséget a hűtőben tárolva, másnap reggel felszolgálhatjuk. A vendégeink mind a tíz ujjukat megnyalják majd ...
RészletekVelős pirítós
A velős pirítóst sokan szeretik, elkészíteni viszont annál kevesebben tudják, pedig nincs benne semmi ördöngösség. A velős pirítós kiváló kísérője lehet a legjobb boroknak is akár, de fogyasztható önálló ételként, is mint meleg szendvics. Rögtön az elején tisztázni kell, hogy ez a velős pirítós nem a velős csontból kiszedett velőről ...
RészletekVajas krém kenőmájassal
Nem tudom ki, hogy van vele, én nem nagyon szeretem a felvágottakat, sokszor, ahogy elhaladok a felvágottas pult mellett, még ránézni sincs kedvem. Éppen ezért mindenféle reggeli krémeket keverek magamnak, amit pirítóson vagy csak simán kenyérre kenve fogyasztunk el. Az alábbi vajas krémet érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és tényleg ...
RészletekTejszínes krémsajtos túrórolád
Amikor nagyobb vendégsereg érkezik egy házibulira, vagy netán egy jófajta rockkoncert előtt-után gyűlünk, akkor igyekszem úgy összeállítani a menüt, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, ételeket, legyen a kínálatban hús, saláta, tejtermék, sós és édes sütemény egyaránt. Ilyenkor nem szoktam főtt ételeket készíteni, mert egyrészt a tálalás macerás, másrészt ...
RészletekTésztában sült spenótos füstölt tarja
Ugyan húsvét utolsó napja van, de a tésztában sült spenótos füstölt tarja nem csak húsvétkor tálalható fel. Nem csak a látványa, hanem az íze is olyan, hogy bármikor bármilyen ünnepen elkészíthető. De csak „úgy” is, éppen ha kedvünk tartja. Biztosak lehetünk benne, hogy minden vendégünk megnyalja utána mind a tíz ...
RészletekTejbegríz tejérzékenyeknek
A tejbegrízt szeretik egyaránt gyerekek és felnőttek. Mindenki megtudja enni, az is akinek még nincs foga és az is akinek már nincs. A tehéntejre sajnos nem minden szervezet reagál jól, pláne a kisbabáknál jelentkezik az a betegség, tejérzékenységnek hívják. Azért, hogy egyetlen kisgyerek se maradjon ki a kényeztetésből, amit akár ...
Részletek
Legutóbbi hozzászólások