Recipe Type: Uzsonna
Snidlinges kőrözött kápia paprikába töltve
Karácsony reggel, mikor az asztal is szépen meg van terítve, nagyon jól mutat rajta a snidlinges kőrözött piros színű kápia paprikába töltve. Igazi ünnepi hangulata van, és ezen kívül nagyon finom is. Holnap még beszerezgetjük a hozzávalókat, mert minden nagy élelmiszerbolt nyitva van.
RészletekKenyér pizza
Kezdő szakácsok is megpróbálhatják, hiszen nem kell hozzá tésztát gyúrni, keleszteni stb. Csak fogjuk a szeletelt kenyeret, és csinálunk belőle valami nagyon finomat.
RészletekKefires sós prósza baconnel
A prósza eredetileg kukoricalisztből és aludttejből készült édes kukoricalepény, de a konyhában mindenki szabadjára engedheti a kreativitását, ezért ez búzalisztes, sós prósza. Ugyanolyan finom! Aki nem hiszi járjon utána! Természetesen kipróbálható kukoricalisztből is, valószínűleg hasonlóan finom lesz az is.
RészletekZöldsaláta tárkonyos, tormás-öntettel
A tavasz a fogyózások ideje, ilyenkor nagyon sok salátát eszünk, hogy jól mutassunk a strandon nyáron. A télen ránk rakódott úszógumit kis sportolással és sok finom salátával tudjuk leadni. Az egyik ilyen nagyon finom saláta az Aldiban kapható, zöldsalátából készül.
RészletekBrownie
A hétvége a sütik ideje, ilyenkor elvárja a család a sütemény sütést. Még szerencsére nincs is olyan meleg, tehát nyugodtan begyújthatjuk a sütőnket. A hozzávalók, egy átlagos háztartásban mind fellelhetők, semmi különleges nem kell hozzá, eltekintve a diótól vagy a mogyorótól. Szerencsére a brownie nem egy komplikált süti, így nem ...
RészletekBorsos fonat
Vendégségben ettem ilyen kalácsféle süteményt, nagyon finom és nagyon egyszerű. Ez eredeti zsidó sütemény, mely borkorcsolyának, egy pohár bor kísérőjeként is nagyszerű. Frissen finom igazán.
RészletekFahéjas gömbfánk
A fánkok ideje a február, de nekem év közben is eszembe jut, hogy ennék valami finomat. Így keresgéltem azt a jó hangzású fánkot a neten. Nem csak a neve, az íze is mesés. Jó sok lesz belőle, Vigyázat, nem diétás!
RészletekVajaskifli
Imádtam régen, a konyhából a áradó reggeli ropogós vajaskifli illatát. A mamám nagyon sokszor sütött mire felébredtem. Ma reggel mikor felébredtem, az érzékszerveim becsaptak, nem tudom miért de azt az illatot éreztem, de sajnos csak illúzió volt. Hát nem akartam ezt annyiban hagyni, megkerestem a mamám régi szakácskönyvét, hogy újból ...
RészletekArticsóka rántva
Ha vendégeket várunk, megpróbálunk kitenni magadért, de nagyon vigyázva, hogy a vendéglátás kényege az egymással töltött idő, ne csorbuljon. Egy nyári napon én is vendégeket vártam előzőleg elmentem a csarnokba és jól körülnéztem. Megláttam ezt az érdekes formájú növényt, amit eddig csak képeken láttam. A kedvenc zöldségesem elmondta, hogy a ...
RészletekOlasz almás pite
Szeretem az almás pitét, leginkább a magyart, de szívesen megkóstolok bármilyen mást is. Ezért arra gondoltam, hogy ez esetben szakítok a hagyományokkal és megkóstolom az olaszt is. Az elkészítési módja eléggé különbözik a magyarétól, de finom lett.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások