Recipe Type: Uzsonna
Libamáj egészben sütve
Igen, tudom, hogy ez állati drága, de az életben egyszer akkor is ki kell próbálni, mert annyira finom, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. A libamáj elkészítése nagy gondosságot igényel, nem szabad, hogy veszítsen a súlyából, és az ízei megfelelően érvényesüljenek.
RészletekGőzgombóc vaníliasodóval
Valójában a bolt hűtőpultjából is kiemelhetjük, de az nem olyan mint amit otthon készítünk. A házi gőzgombóc sokkal finomabb mint a bolti, és a vaníliasodót úgyis el kell készítenünk, ezt abban az egy órában el készíthetjük, amíg kel a tészta.
RészletekTejbegríz
Megkérdezték tőlem, hogy mi az az étel amit semmi szín alatt nem ennék meg. Egyből a tejbegríz ugrott be. Persze minden ételt el tudok készíteni, még azt is amit nem szeretek, nyilván azt nem én kóstolom meg. Így vagyok a tejbegrízzel, állítólag nagyon finoman tudom elkészíteni, pont annyira híg amennyire ...
RészletekRántott hagymakarika
Nagyon menő nálam a Burger-es hagymakarika. Elég sok idő kellett hozzá, több mint 10 év, hogy rájöjjek, hogy ezt otthon is megtudom csinálni, a hasábburgonyával együtt. Főzelékhez feltétnek, de mártogatóssal vendégvárónak is nagyon finom.
RészletekTökmagos kenyérke
Egyik soknapos ünnep előtt, későn jutottam el, így már nem kaptam normális kenyeret a boltban. Kicsit morcos lettem, de úgy döntöttem nem fog ki rajtam az ünnep. Ha nincs kenyér, majd én sütök magamnak. Telefonon kerestem egy jó kis receptet, és még ott a boltban összeszedegettem a hozzávalókat. Nagyon finom ...
RészletekAvokádókrém
Egyszer már megpróbálkoztam ezzel a krémmel, de abba a hibába estem, hogy nem érett avokádót vásároltam. Kicsit unom már a felvágottakat, ezért újból megpróbálkoztam az avokádókrémmel, ezúttal szemfüles voltam, érett avokádót vettem.
RészletekVirslisaláta
Egy kapkodós reggelen, nagyon jól jöhet egy ilyen kis reggeli, de akár vacsorára, vagy előételnek is felszolgálhatjuk. Lényeg, hogy legyenek hozzá a legfontosabb alapanyagok, mint pl. a virsli és a vöröshagyma.
RészletekTésztában sült spenótos füstölt tarja
Ugyan húsvét utolsó napja van, de a tésztában sült spenótos füstölt tarja nem csak húsvétkor tálalható fel. Nem csak a látványa, hanem az íze is olyan, hogy bármikor bármilyen ünnepen elkészíthető. De csak „úgy” is, éppen ha kedvünk tartja. Biztosak lehetünk benne, hogy minden vendégünk megnyalja utána mind a tíz ...
RészletekSültkrumplis saláta
Ez a nagyon egyszerű krumplisaláta remek körítés rántott, grillezett, vagy sült húsokhoz és halakhoz. Úgy született, hogy a család férfitagjai nem nagyon eszegették a friss salátákat, ezért gondoltam egyet és vegyítettem a sült krumplit a salátával – és bevált. Így nagyon szereti mindenki és rengeteg adagot szoktam készíteni belőle, főleg ...
RészletekSonkás-hagymás pite
Szabadnapos voltam, így úgy döntöttünk Hugival, hogy keresünk valami jó receptet és megcsináljuk. Az eredeti recept póréhagymát ír, mi bejártuk a fél várost, de sajnos, csak újhagymát találtunk, azért így is nagyon finom lett 🙂
Részletek
Legutóbbi hozzászólások