Albert kekszes sütemény
2019-09-15Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vanillincukor
- 2 nagy csomag Albert keksz (1 cs 220 g)
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- 4 deci tejet egy lábasba öntünk, és fölforraljuk. A pudingpor,cukrot, kakaóport, a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a vajat, vanillincukrot jól elkeverjük benne és langyosra hűlni hagyjuk. Ízesíthetjük még rumaromával és kávéval is.
- Egy tálcára kb. 50 centi hosszú fólia darabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rúd formát alkossanak.
- Az egyik rudat kókuszreszelékbe meghempergetjük,( ha szeretjük a kókuszt.) Szorosan betekerjük egyenként a fóliába, hűtőszekrénybe tesszük, és éjjelre pihenni hagyjuk. Éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kisebb családnak fele mennyiség is elég.
A recept megosztása