Almás pite leveles tésztából pudinggal és babapiskótával
2015-10-27Related Recipes:
Ez a sütemény nagyon finom és egyszerű elkészíteni. Különböző variációkban készítik el. Most megosztom Veletek az én receptemet. Ha véletlenül még nem sütöttetek ilyen almás pitét, próbáljátok ki – kiváló!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 500 g leveles tészta (egy egész kocka)
- 240 g babapiskóta kerek
- 1 kg alma tisztított reszelt alma (lehet több is – én mindig többet rakok bele)
- 1 db citrom reszelt héja és leve (kihagyható, bár így finomabb)
- 20 dkg kristálycukor reszelt almához
- 1,2 l tej
- 1 vaníliás puding (3 x 37 g)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 db tojás a kenéshez (nem szükséges)
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A leveles tésztát ketté választjuk. Az egyik felét enyhén lisztezett sodródeszkán kisodorjuk és egy zsírral (vagy olajjal, vajjal) kikent mély tepsibe tesszük, úgy, hogy a széleit kicsit felnyomkodjuk a tepsi oldalához.
- A tésztára rakjuk a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra kerül a reszelt alma – levestől, ha ereszt egy kis levet (amihez előzőleg egy tálban hozzáadtuk a citrom reszelt héját és levét, összekevertük), és kézzel egy kicsit lenyomkodjuk. Ha az alma nagyon savanyú, egy kevés cukrot hintünk rá.
- A tejből, az 5-6 evőkanál kristálycukorból és a 3 vaníliás pudingból sűrű pudingot főzünk és öntsük (kenjük) rá az almára.
- Kisodorjuk a tészta másik felét és óvatosan ráhelyezzük a forró pudingra. Villával finoman megszurkáljuk a tészta tetejét. Lekenjük egy felvert tojással (nem szükséges).
- Halványbarnára sütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készül el. Minden sütő másképpen süt, ezért figyeljünk oda, nehogy megégjen; vagy hosszabb ideig kell sütni.
- Ha már teljesen kihűlt, akkor szeleteljük fel. A tányéron megszórjuk porcukorral (ha az alma édes, akkor nem szükséges). Másnap a legfinomabb, addigra a piskóták magukba szívják az alma levét.
- Kellemes torkoskodást kívánok!
A recept megosztása