Almatorta
2018-07-16Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné
Hozzávalók
- Tészta
- 200 g liszt
- 175 g vaj vagy margarin
- 175 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- Alma töltelék
- 5 db savanykás alma nagy
- 0,5 liter almalé
- 1 db citrom
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- Tetejére
- 2 dl tejszín
- 1 doboz tejföl
- 2 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- Tészta hozzávalóit összegyúrni, nem kell megijedni, picit ragacsos lesz a tészta. Én csak a tortaforma aljába rakok sütőpapírt,az oldalára pici margarin vagy vaj. Kézzel belenyomkodni.
- Pici lisztet szórok a tésztára akkor szépen el tudom egyengetni a formában. Mikor ez megvan, jöhet az alma. Megpucolni, pici kockákra vágni, és rányomni a citrom levét. Almalébe a két kanál cukorral megfőzzük a pudingot, mikor kész belekeverjük még a forró pudingba az almát. Ez egyből mehet a tésztára, és 170 fokos előmelegített sütőben alsó felső sütésen 40 percig sütni.
- Mikor kész teljesen ki kell hűteni. Én úgy szoktam, ha vasárnapi desszert akkor szombaton megsütöm, és vasárnap reggel kiveszem a hűtőből, és akkor rakom rá a habot.
- Habhoz a tejszínt felverem a cukorral és vaníliás cukorral, mikor kész belekeverem a tejfölt,és tetszés szerint lehet díszíteni. Csak tipp, néha szoktam fahéjat szórni a tetejére, passzol az almával. Isteni nyári süti, a hideg kocsonyás alma miatt. Remélem ízleni fog.
A recept megosztása