Loader

Almatorta

2018-07-16
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrni, nem kell megijedni, picit ragacsos lesz a tészta. Én csak a tortaforma aljába rakok sütőpapírt,az oldalára pici margarin vagy vaj. Kézzel belenyomkodni.
  2. Pici lisztet szórok a tésztára akkor szépen el tudom egyengetni a formában. Mikor ez megvan, jöhet az alma. Megpucolni, pici kockákra vágni, és rányomni a citrom levét. Almalébe a két kanál cukorral megfőzzük a pudingot, mikor kész belekeverjük még a forró pudingba az almát. Ez egyből mehet a tésztára, és 170 fokos előmelegített sütőben alsó felső sütésen 40 percig sütni.
  3. Mikor kész teljesen ki kell hűteni. Én úgy szoktam, ha vasárnapi desszert akkor szombaton megsütöm, és vasárnap reggel kiveszem a hűtőből, és akkor rakom rá a habot.
  4. Habhoz a tejszínt felverem a cukorral és vaníliás cukorral, mikor kész belekeverem a tejfölt,és tetszés szerint lehet díszíteni. Csak tipp, néha szoktam fahéjat szórni a tetejére, passzol az almával. Isteni nyári süti, a hideg kocsonyás alma miatt. Remélem ízleni fog.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!