Loader

Bableves csülökkel

2015-10-27
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A mi családunk nagyon szereti a bablevest. Kiadós, és csak egy egyszerű sütemény vagy pogácsa elég hozzá, hogy a családot jóllakassuk. Sokféle receptet olvastam, de maradok a nagymamámtól örökölt elkészítési módnál, amit szívesen ajánlok mindenkinek.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: people

Hozzávalók

Mennyiség: people

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a négyre vágott, megtisztított zöldségekkel együtt feltesszük főni.
  2. Beletesszük a vöröshagymát, illetve a megtisztított fokhagymát. Sokkal hamarabb megfő, a csülök, ha előtte feldaraboljuk.
  3. Mikor már majdnem puha minden a fazékban, belerakjuk a kockára vágott krumplit.
  4. Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, kivesszük, kicsontozzuk, ha egészben főztük, feldaraboljuk, és egy tálra tesszük. Közben az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselyem felét, végül a pirospaprikával rántást készítünk, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük.
  5. Beletesszük a húsdarabokat és együtt alaposan átforraljuk. Ha a csülöktől nem lenne elég sós, amit kétlek, utána sózzuk.
  6. Egy tojásból nokedlit készítünk, és beleszórjuk a maradék petrezselymet, alaposan elkeverjük, majd beleszaggatjuk a levesbe, akinek ideje és türelme van, az csipetkét készíthet hozzá, amit külön sós vízben kell kifőzni, és tálaláskor a tányérba szedni.
  7. Végezetül kevés ecettel és tejföllel ízesítjük. A tejfölt, ízlés szerint belefőzhetjük a levesbe.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!