Baconbe göngyölt csirkemáj
2015-10-28- Fogás: Főétel
Related Recipes:
A csirkemájat minden formában szeretem. Mindegy hogy sülve, vagy főve kerül a tányérra, szívesen nézek vele farkasszemet a tányéron. A máj nagyon gyorsan elkészül, és ha odafigyelünk rá, rendkívül finom omlós, de mégsem száraz. A baconbe göngyölt csirkemájat legtöbben tepsiben készítik, sütőben, ami ugyan tovább tart, és semmivel nem egyszerűbb, ellenben jobban kiszárad, mintha egy serpenyőben készítenénk el.
Hozzávalók
- 4 db csirkemáj
- 8 szelet bacon
- bors
- 1 csipet ételízesítő elhagyható
- kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- A májakat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kettévágjuk középen, így egy egész májból két db baconba göngyölt máj lesz.
- Kiterítünk egy szelet bacont, ráfektetjük a májat, amit megszórunk egy csipet borssal, esetleg nagyon kevés sóval, és végig terítjük fokhagyma csíkokkal.
- A fokhagyma darabokat hozzászorítjuk a májhoz és az egészet betekerjük a bacon szeletbe. Amikor felgöngyöltük a májat, szúrjuk keresztül egy fogpiszkálóval, hogy a bacont rögzítsük a májon.
- Tegyünk egy serpenyőbe kevés zsírt, vagy olajat és süssük meg benne a májakat.
- Ne legyen az olaj túl forró, hogy ne égjen meg gyorsan a máj, és legyen ideje belül is megsülni. Várjuk, meg amíg rendesen megpirul, és egy ne sajnáljunk egy darabot félbevágni, hogy ellenőrizzük, elkészült-e.
- Ha kevesebb a bacon mint a máj, anélkül is ugyanúgy megsüthetjük, esetleg tehetünk a tetejére egy szelet sajtot.
- Tálalhatunk hozzá krumplit vagy rizst bármilyen formában, vagy akár salátát is.
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Boni on 2012-01-20
Nagyon szeretem a májat, a kedvenc eledelem. Ez meg egyszerűen szenzációs. Még hogy a férfiak nem tudnak főzni… 😛
posted by Gjoe on 2012-01-20
Köszönöm, de ez tényleg egyszerű étel, bár nagyon finom.