Loader

Baconbe göngyölt csirkemáj

2015-10-28
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A csirkemájat minden formában szeretem. Mindegy hogy sülve, vagy főve kerül a tányérra, szívesen nézek vele farkasszemet a tányéron. A máj nagyon gyorsan elkészül, és ha odafigyelünk rá, rendkívül finom omlós, de mégsem száraz. A baconbe göngyölt csirkemájat legtöbben tepsiben készítik, sütőben, ami ugyan tovább tart, és semmivel nem egyszerűbb, ellenben jobban kiszárad, mintha egy serpenyőben készítenénk el.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A májakat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kettévágjuk középen, így egy egész májból két db baconba göngyölt máj lesz.
  2. Kiterítünk egy szelet bacont, ráfektetjük a májat, amit megszórunk egy csipet borssal, esetleg nagyon kevés sóval, és végig terítjük fokhagyma csíkokkal.
  3. A fokhagyma darabokat hozzászorítjuk a májhoz és az egészet betekerjük a bacon szeletbe. Amikor felgöngyöltük a májat, szúrjuk keresztül egy fogpiszkálóval, hogy a bacont rögzítsük a májon.
  4. Tegyünk egy serpenyőbe kevés zsírt, vagy olajat és süssük meg benne a májakat.
  5. Ne legyen az olaj túl forró, hogy ne égjen meg gyorsan a máj, és legyen ideje belül is megsülni. Várjuk, meg amíg rendesen megpirul, és egy ne sajnáljunk egy darabot félbevágni, hogy ellenőrizzük, elkészült-e.
  6. Ha kevesebb a bacon mint a máj, anélkül is ugyanúgy megsüthetjük, esetleg tehetünk a tetejére egy szelet sajtot.
  7. Tálalhatunk hozzá krumplit vagy rizst bármilyen formában, vagy akár salátát is.
A recept megosztása
Recept típusa:, Összetevők, , , ,

Comment (0)

  1. posted by Boni on 2012-01-20

    Nagyon szeretem a májat, a kedvenc eledelem. Ez meg egyszerűen szenzációs. Még hogy a férfiak nem tudnak főzni… 😛

  2. posted by Gjoe on 2012-01-20

    Köszönöm, de ez tényleg egyszerű étel, bár nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Fel!