Baconbe tekert, karfiolos fasírt
2021-04-18Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 15 dkg szeletelt bacon
- 80 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál aprított petrezselyemlevél
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 8 db karfiol rózsa
- só
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt bors
- 2 evőkanál fűszerpaprika
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A karfiolrózsákat forró sósvízben 2-3 percig előfőzzük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomjuk és szétmorzsoljuk. Nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, vagy lereszeljük, a fokhagymát kipréseljük. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, ízlés szerinti fűszereket, tojásokat és a kinyomkodott zsemlét. Alaposan összegyúrjuk, ha esetleg túl lágyra sikerül, kevés zsemlemorzsát rakhatunk bele.
- Az őzgerincformát kibéleljük füstölt baconnal. Az aljára és oldalára masszát rakunk. Belerakjuk a karfiolrózsákat, majd a maradék masszával befedjük. Az esetlegesen lelógó szalonnát ráhajtjuk, és a tetejére is rakhatunk még. (Nekem csak 10 dk szalonnám volt, ezért a tetejére nem jutott)
- Az őzgerincformát egy tepsibe tesszük az esetlegesen kifolyó szaft miatt, s ha maradt a masszából, a tepsibe rakjuk a forma mellé. 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután kiborítjuk a formából a tepsire, és megpirítjuk rajt a szalonnát. Hagyjuk kicsit hűlni, mert akkor szépen lehet szeletelni. Hidegen, és melegen egyaránt fogyasztható!
A recept megosztása