Baileys házilag
2015-10-28- Nehézség: Könnyű
Related Recipes:
Egyik ismerősöm minden nagyobb ünnep előtt, rendszeresen megajándékozott egy üveg, házi készítésű Baileys-el. Én egyáltalán nem iszom alkoholt, de a családom nagyon szereti. Sokszor már csak akkor vettem észre, hogy milyen hamar elfogyott, mikor megláttam az üveget kimosva a szárítón. Gondoltam egy merészet, és elkértem a receptjét. Mondhatom nagyon jól sikerült. Természetesen ezt nem én állapítottam meg, mert nincs összehasonlítási alapom, nem ismerem az eredeti ízét, de a családom már igen. Nagyon egyszerű bátran merem ajánlani mindenkinek aki szereti az ilyen típusú itókát.
Hozzávalók
- 5 dl rum
- 4 db tejszín 0,25 l/db
- 4 dl sűrített tej, (tubusos)
- 1 db tejszínes mogyoró aroma 30 ml
- 1 db csokoládé aroma 30 ml
- 0,5 dl kávé erős
Hozzávalók
Mennyiség: people
|
Elkészítés
- Az összes anyagot alaposan összekeverjük, és lehűtjük. 2 liter lesz belőle. Készítsünk a kezünk ügyébe egy magas falú edényt amiben szépen egyenként hozzáadunk mindent az italunkhoz.
- A tejszínnel kezdjük, azt vegyítjük a rummal és innen kezdve már teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben minden hozzáadunk egyenként, természetesen folyamatos kevergetés mellett.
- Amikor alaposan összekevertük, keressünk szép üveget hozzá, hogy ezzel is kívánatossá tegyük Baileys-ünket.