Loader

Bajor perec

2015-10-28
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

  • Habos almás

Már megint tészta! 🙂 Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a vajat. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a szezámmaggal együtt összekeverjük a liszttel. Sóval és cukorral ízesítjük, majd jól elkeverjük.
  2. Fél dl vizet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ha megkelt, hozzáadjuk a vajas tejhez, a tojással együtt.
  3. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd lefedve langyos helyen állni hagyjuk. Ha a duplájára nőtt, vékony rudakat készítünk belőle, majd perecekké formáljuk őket. lobogó forró vízbe tesszük kb 20-30 másodpercre, majd szűrőkanállal kiszedjük.
  4. Ezután vajjal kikent tepsibe rakjuk. Tojást kenünk rájuk, meghintjük szezámmaggal. Forró sütőben 20 percig sütjük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!