Bakonyi húsgombóc galuskával
2018-05-31Related Recipes:
A bakonyi nevet kapó ételek általában hús, gomba kombót tartalmaznak, és paprikás tejfölös szósszal támadnak az ízelőbimbóinkra. Ez esetben sem lesz másképp, a hús szerepét ezúttal a húsgombóc tölti be. Gombának mi vargányát használtunk, de bármilyen másik gomba is megfelel a célnak, aminek szeretjük az ízét.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- A gombás szószhoz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 db vöröshagyma közepes
- 1 gerezd fokhagyma lehet kettő is
- 20 dkg gomba
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl húsleves alaplé víz is megteszi egy húsleveskockával
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
- A húsgombócokhoz
- 25 dkg darált hús sertés
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
Mennyiség: személyre
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A darált húst összedolgozzuk a tojással és zsemlemorzsával, majd sózzuk borsozzuk. Egy kis fokhagyma sem árt neki. Apró gombócokat formázunk belőle.
- A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk.
- Forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és további 3-4 percig pirítjuk.
- Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
- Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és további 25 percig főzzük alacsony hőfokon, többször megkeverve.
- A tejfölt simára keverjük a liszttel, ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, majd további 5 percig főzzük. Végén ízesítjük ha szükséges, és belekeverjük a petrezselymet.
- Galuskával esetleg spagettivel vagy makarónival tálaljuk.
A recept megosztása