Barackos túrókocka
2021-02-21- Konyha: Magyar
- Fogás: Desszert
- Nehézség: Nagyon nehéz, Nehéz
Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné
Hozzávalók
- Piskóta
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- Krém
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dl tejszín
- 1 csomag habfix
- 1 kávéskanál zseléfix
- 10-12 db felezett őszibarack befőtt
- 5 dl alma, mangó, vagy baracklé
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A piskótához mérjük ki a hozzávalókat, válasszuk külön a tojások fehérjét a sárgájától. A sárgájákat keverjük simára a cukorral. Szórjunk a fehérjékre egy csipet sót és keverjük kemény habbá. A cukros tojáshoz mehet a liszt és a sütőpor, majd keverjük simára. Óvatos, de gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a habot. Tepsi aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a keveréket, majd 180 fokon süssük aranybarnára. Miután lezártuk a sütőt, még 10 percig ne nyissuk ki az ajtaját.
- A túrót áttörjük (botmixerrel) belekeverjük a citrom reszelt héját, vaníliáscukrokat és a 1/2dl forró vízben feloldott zseléfixet.
- A tejszínt a porcukorral és a habfixel habbá verjük. Óvatosan a túróhoz adjuk, ezután mehet bele 6 db felezett barack felkockázva. Ezt a krémet a kihűlt piskótára tesszük.
- A maradék 4 db barackot felszeleteljük és egymás mellé a krémre helyezzük. 5 dl alma, mangó vagy baracklé. Ebben megfőzzük a vaníliáspudingot 4 evőkanál cukorral. Langyosra keverjük, majd a süti tetejére öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A recept megosztása