Loader

Barackos túrókocka

2021-02-21
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A piskótához mérjük ki a hozzávalókat, válasszuk külön a tojások fehérjét a sárgájától. A sárgájákat keverjük simára a cukorral. Szórjunk a fehérjékre egy csipet sót és keverjük kemény habbá. A cukros tojáshoz mehet a liszt és a sütőpor, majd keverjük simára. Óvatos, de gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a habot. Tepsi aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a keveréket, majd 180 fokon süssük aranybarnára. Miután lezártuk a sütőt, még 10 percig ne nyissuk ki az ajtaját.
  2. A túrót áttörjük (botmixerrel) belekeverjük a citrom reszelt héját, vaníliáscukrokat és a 1/2dl forró vízben feloldott zseléfixet.
  3. A tejszínt a porcukorral és a habfixel habbá verjük. Óvatosan a túróhoz adjuk, ezután mehet bele 6 db felezett barack felkockázva. Ezt a krémet a kihűlt piskótára tesszük.
  4. A maradék 4 db barackot felszeleteljük és egymás mellé a krémre helyezzük. 5 dl alma, mangó vagy baracklé. Ebben megfőzzük a vaníliáspudingot 4 evőkanál cukorral. Langyosra keverjük, majd a süti tetejére öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 6
Osztályozd ezt a receptet

6 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

  • Habos almás

Vélemény, hozzászólás?

Fel!