Bodza szörp
2015-10-28Related Recipes:
Szezon van! Már a második adagot készítem, kitűnő üdítő ital.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 4 liter víz
- 3,5 kg cukor
- 3 db citrom
- 1 evőkanál citromsav lapos
- Na-benzoát 5,5-6 liter kész szörphöz
- sok-sok bodzavirág ( én másfél nejlonszatyorral szedtem )
- citrom leve
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A vizet felforralom, beleteszem a cukrot, felolvasztom, majd beleteszem a citromsavat, elkeverem, hagyom kihűlni. Közben a bodzavirágot 2 db 4 literes üvegbe beletépkedem ( nálam kb. 3/4-ig van az üvegekbe ) .
- Rákarikázom a megmosott citromot, majd ráöntöm a kihűlt szirupot. 1,5-2 napig hagyom állni, közben többször átkavarom. Egy 6-7 literes edénybe a szörpöt leszűröm, a virágokat és a citromot kinyomkodom.
- Az előzőleg kevés forró vízben feloldott tartósítószert belekeverem és sűrű szűrőn keresztül csavaros üvegekbe töltöm.
- A tartósítószernek nincs mellékíze, nem lehet érezni: érdemes a Dr. Oetker-eset vásárolni, sokkal kevesebb kell belőle ehhez a mennyiséghez
A recept megosztása