Loader

Borsóleves csirkefarháttal

2019-01-19
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A csirkefarhátat megmossuk, feldaraboljuk, és annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Ha felfőtt, leszedjük a habját és csendes tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontokról.
  2. A zöldséget megpucoljuk, a hagymát kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, majd a zöldborsót, és tovább dinszteljük.
  3. Ha a zöldség már színt váltott, megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük a húslével, ételízesítővel és sóval ízlés szerint fűszerezzük, majd tovább főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezalatt a csirkefarhátról leszedjük a húst, apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Amikor kész egy tojásból szaggatunk bele nokedlit. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!