Borsóleves csirkefarháttal
2019-01-19Related Recipes:
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 2 db csirkefarhát
- 40 dkg zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 ek kókuszolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 db tojás
- 3 ek liszt
- só
- petrezselyem
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A csirkefarhátat megmossuk, feldaraboljuk, és annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Ha felfőtt, leszedjük a habját és csendes tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontokról.
- A zöldséget megpucoljuk, a hagymát kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, majd a zöldborsót, és tovább dinszteljük.
- Ha a zöldség már színt váltott, megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük a húslével, ételízesítővel és sóval ízlés szerint fűszerezzük, majd tovább főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezalatt a csirkefarhátról leszedjük a húst, apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Amikor kész egy tojásból szaggatunk bele nokedlit. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
A recept megosztása