Loader

Borsos fonat

2018-04-11
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

  • Habos almás

Vendégségben ettem ilyen kalácsféle süteményt, nagyon finom és nagyon egyszerű. Ez eredeti zsidó sütemény, mely borkorcsolyának, egy pohár bor kísérőjeként is nagyszerű. Frissen finom igazán.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg zsírral gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a borral, a tojásokkal, a borssal és a sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha lágy tészta lesz belőle, amelyik elválik a tál falától. Letakarva éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Meglisztezett gyúrólapon a tésztát vastag hengerré sodorjuk, és 12, egyenként kb. 8 dekás részre vágjuk. A kis tésztadarabokat egyenként 3 egyforma részre vágjuk, s kb. 18 centi hosszú rudacskákká sodorjuk. Ezután éppen úgy, mint a fonott kalácsot, hármas copffonással összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  3. Kikevert tojássárgájával a fonatokat megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 32-35 percig sütjük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!