Borsos fonat
2018-04-11Related Recipes:
Vendégségben ettem ilyen kalácsféle süteményt, nagyon finom és nagyon egyszerű. Ez eredeti zsidó sütemény, mely borkorcsolyának, egy pohár bor kísérőjeként is nagyszerű. Frissen finom igazán.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg libazsír
- 2 dl fehérbor
- 2 db tojás
- 1 kk durvára őrölt fekete bors
- 1 kk só
- 1 db tojássárgája a kenéshez
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A lisztet a hideg zsírral gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a borral, a tojásokkal, a borssal és a sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha lágy tészta lesz belőle, amelyik elválik a tál falától. Letakarva éjszakára hűtőbe tesszük.
- Meglisztezett gyúrólapon a tésztát vastag hengerré sodorjuk, és 12, egyenként kb. 8 dekás részre vágjuk. A kis tésztadarabokat egyenként 3 egyforma részre vágjuk, s kb. 18 centi hosszú rudacskákká sodorjuk. Ezután éppen úgy, mint a fonott kalácsot, hármas copffonással összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- Kikevert tojássárgájával a fonatokat megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 32-35 percig sütjük.
A recept megosztása