Brokkolikrémleves levesgyönggyel
2018-08-30Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 db brokkoli
- 1,3 liter húsalaplé (vagy 2 leveskocka)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
Mennyiség: fő
Hozzávalók
Mennyiség: fő
|
Elkészítés
- Ha nincs zöldség vagy hús alaplevünk akkor dobjunk 2 leveskockát kb 1,3 l forróvízbe. 2 gerezd fokhagymát kis sót, és először a brokkoli vastagabb tisztított részét,majd a rózsákat, és puhára főzzük.
- Leöntjük róla a levet és le turmixszoljuk.Öntünk hozzá 2 dl főzőtejszínt és a főzőlével kellőképpen hígítjuk. Ízesítjük még kevés szerecsendióval,borssal. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Ez 4 fő részére elég.
A recept megosztása