Brokkolis medvehagymás tészta
2018-04-24Nem lehet minden nap pörkölt vagy rántott hús az asztalon. Néha kell egy kis zöldség is az ételbe.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 30 dkg száraztészta
- 30 dkg brokkoli (lehet mirelit is)
- 25 dkg húsféle felvágott, maradék sűlt vagy főtt hús
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg kókuszolaj vagy étolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 marék medvehagyma vagy zöldhagyma, esetleg póréhagyma apróra vágva
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- ételízesítő elhagyható ha valaki nem szereti
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A tésztát kifőzzük sós vízben.
- Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kisebb rózsáira szedett brokkolit és pár percig pároljuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott húsfélét, és a kisebb darabokra vágott medvehagymát.
- Sóval borssal ízesítjük. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel vagy tejjel. Hozzákeverjük a tejszínt és a brokkolihoz öntjük. Jól kiforraljuk, ha szükséges ízesítjük, hígítjuk.
- Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal a tetejét.
Megjegyzés
A lisztet kiválthatjuk például egy kis tömlős sajttal, vagy egyéb könnyen olvadó reszelt (pl. cheddar) sajttal.
A recept megosztása