Brownie
2018-04-14Related Recipes:
A hétvége a sütik ideje, ilyenkor elvárja a család a sütemény sütést. Még szerencsére nincs is olyan meleg, tehát nyugodtan begyújthatjuk a sütőnket. A hozzávalók, egy átlagos háztartásban mind fellelhetők, semmi különleges nem kell hozzá, eltekintve a diótól vagy a mogyorótól. Szerencsére a brownie nem egy komplikált süti, így nem kell sokáig élveznünk a meleget, amit a sütőnk okoz.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 bögre víz
- 22 dkg margarin vagy vaj
- 4 ek kakaópor nem cukrozott
- 2 bögre finomliszt kb 25 dkg
- 2 bögre kristálycukor kb 20 dkg
- 1 ek szódabikarbóna nem púpos
- 1/2 bögre natúr joghurt 1 dl
- 2 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 maréknyi mogyoró vagy dió
- Tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 2 ek víz
- 3 ek kakaópor nem cukrozott
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A tésztához a vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat (margarint) és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
- Egy kb. 30 x 25 centis tepsit kivajazunk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor se kenjük el nagyobbra benne a tésztát, mert akkor túl lapos lesz a sütemény.
- A diót néhány vágással kisebbre aprítjuk, a tészta tetejére szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk; de az is jó megoldás, ha korábban belekeverjük a tésztába, s úgy simítjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal, 20 percig sütjük.
- A tészta tetejére valókat egy lábasban kevergetve megmelegítjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük. Csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdul rajta.
A recept megosztása