Burgonyafánk
2018-06-02Related Recipes:
A fánkot mindenki szereti. Aki nem, az is, csak nem meri bevallani. Igen, ez bizony nem Norbi kompatibilis, néha ilyet is lehet.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 3 db tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 evőkanál olaj
- só
- 25 dkg héjában főtt burgonya áttörve
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- Az élesztőt langyos vízben megkelesztjük és összedolgozzuk a liszttel, burgonyával, tojás sárgával, sóval, olajjal.
- Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű kelt tészta állagú masszát kapjunk.
- Ezután letakarva 40-60 percig pihentetjük(kelesztjük).
- Bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Sülés közben gömbölyűre duzzadnak, és ha nem sűrűn raktuk a serpenyőbe maguktól is megfordulnak.
A recept megosztása