Citromos szelet
2021-04-25Related Recipes:
Gyerekkorom egyik kedvenc sütije, amit gyakran készítettek faluhelyen, lakodalmakba is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit előkészítjük, majd kimérjük. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a reszelt citromhéjat. Egy egész tojást és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Elosztjuk három egyenlő részre, és lisztezett sütőpapíron (így könnyebb) kb. 35 x 25 cm-es lapokká nyújtjuk.
- A nyújtófa segítségével, (vagy akár papírral együtt) tepsi hátlapjára helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük (kb. 8 perc) Krém: A lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Míg hűl, addig habosra keverjük a vajat a porcukorral, ízlés szerinti citromlével és reszelt citromhéjjal, majd a kihűlt lisztes péppel együtt (géppel) habosra kikeverjük.
- Az egyik lapra rákenjük a krém felét, ráteszünk egy másik tésztalapot,erre kenjük a krém másik felét, majd befedjük a harmadik tésztalappal. Hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük, másnap szeleteljük. Díszítésként porcukorral megszórhatjuk. Nagyon finom régi sütemény!
A recept megosztása